Πανσέληνος Απριλίου 2020 live: Δείτε ζωντανά την Ροζ Υπερπανσέληνο
Ένα μοναδικό υπερθεάμα σήμερα στον ουρανό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανσέληνος Απριλίου 2020 live: Δείτε ζωντανά την Ροζ Υπερπανσέληνο

Πανσέληνος Απριλίου 2020 live: Στις 21:08 ώρα Ελλάδας απόψε 7/4 η Σελήνη θα πλησιάσει τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων. Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος.

Πανσέληνος Απριλίου 2020 live: Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.

Η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου. Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη από ό,τι απόψε. Έτσι το κατέγραψαν νωρίτερα σε διάφορα μέρη του κόσμου:

Η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου. Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη από ό,τι απόψε. Έτσι το κατέγραψαν νωρίτερα σε διάφορα μέρη του κόσμου:

Read more