Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ανοιχτά τα σχολεία
Συγκέντρωση στα προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ανοιχτά τα σχολεία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί και οργανώνουν κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ καλούν δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι εκπαιδευτικοί, αντιδρούν σε ρυθμίσεις όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικού έργου καθώς και στην τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες. Προβάλλουν παράλληλα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, για εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Έτσι, για σήμερα 9 Ιουνίου αποφασίστηκε:

  • 24ωρη απεργία
  • Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στις 13.00
  • Συλλαλητήριο και συναυλία την ημέρα και ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου  (10/6/20) έξω από τη Βουλή

Ποια είναι τα αιτήματα:

  • Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο
  • Να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Νέα κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10/6, όταν και το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια. Οι καθηγητές δε κάνουν λόγο για «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες» και για «διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο». Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι παρά τις κινητοποιήσεις, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Read more