Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών Σακελλαροπούλου: Η επίσκεψη της Προέδρου στον Ευαγγελισμό [vid & pics]
«Είστε οι μαχητές της πρώτης γραμμής», τόνισε η ΠτΔ από τον Ευαγγελισμό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών Σακελλαροπούλου: Η επίσκεψη της Προέδρου στον Ευαγγελισμό [vid & pics]

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα τον Ευαγγελισμό τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών.

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών Σακελλαροπούλου: «Είστε οι μαχητές της πρώτης γραμμής», τόνισε η ΠτΔ από τον «Ευαγγελισμό». Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό προς νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σημείωσε ότι από καιρό επιθυμούσε να τους επισκεφθεί για να τους εκφράσει τη στήριξή της, αλλά δεν ήθελε να κλέψει ούτε λεπτό από τον χρόνο τους σε τόσο δύσκολες στιγμές. Πρόσθεσε ότι διάλεξε να βρεθεί τώρα κοντά τους, που δέχονται λιγότερη πίεση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Η ΠτΔ στον Ευαγγελισμό

Παράλληλα, τόνισε «για εμένα, όπως και όλους τους συμπατριώτες μας, είχε μεγάλη σημασία ότι την κρίσιμη στιγμή ανταποκριθήκατε όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, με αυταπάρνηση» και προσέθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει το νοσηλευτικό προσωπικό. Και αυτό που μπορούμε να πούμε, αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι ότι μιλάμε για μια νίκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των προσώπων που το αποτελούν».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά το γεγονός ότι είναι σήμερα κοντά τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είστε οι μαχητές της πρώτης γραμμής, χαίρομαι που σας συναντώ προσωπικά». Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Γραφείο Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπου συνομίλησε με τις νοσηλεύτριες βάρδιας και επισήμανε: «Έχετε δώσει και συνεχίζετε να δίνετε μια μεγάλη μάχη. Ειδικά φέτος, που έχει ακόμη μεγαλύτερο νόημα να γιορτάσουμε αυτήν την Ημέρα, ήθελα να είμαι κοντά σας».

Η ΠτΔ στον Ευαγγελισμό

Στη συνέχεια μετέβη στη Μονάδα Μεταμόσχευσης του Μυελού των Οστών, για να συνομιλήσει με τον επικεφαλής της Αιματολογικής Κλινικής Θεμιστοκλή Καρμίρη και τον επικεφαλής της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Μυελού των Οστών Δημήτρη Καρακάση, ενώ είχε σύντομη συνομιλία με δυο ασθενείς. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε ότι «η καρδιά ενός νοσοκομείου είναι οι νοσηλευτές του» και ο διοικητής του Ευαγγελισμού Αναστάσιος Γρηγορόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Γρηγορόπουλος ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου σχετικά με το έργο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τού μεγαλύτερο νοσοκομείου της χώρας.

Read more