Ουχάν Κίνα: Ο κορονοϊός επέστρεψε στον τόπο που ξεκίνησε
17 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουχάν Κίνα: Ο κορονοϊός επέστρεψε στον τόπο που ξεκίνησε

Ουχάν Κίνα: Νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην κινεζική πόλη από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Ουχάν Κίνα: Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα της Κυριακής η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα εφτά κρούσματα είναι εισαγόμενα. Η χθεσινή αύξηση είναι η μεγαλύτερη εδώ και 15 μέρες περίπου.

Τα επτά «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί, ήταν αυξημένα κατά πέντε άτομα σε σύγκριση με την προηγουμένη καταγραφή. Από τα δέκα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε αναφέρθηκαν στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη όπου έκανε την εμφάνισή του ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται στη μητρόπολη από την 11η Μαρτίου. Τρία κρούσματα αναφέρθηκαν στην Τζιλίν, ένα στη Λιαονίνγκ και ένα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 12, από 20 την προηγουμένη.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 82.918, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.633, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών.

Read more