Ντόναλντ Τραμπ: Το πήρε απόφαση –  Έδωσε εντολή μεταβίβασης των εξουσιών του
Αλλαγή φρουράς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Το πήρε απόφαση – Έδωσε εντολή μεταβίβασης των εξουσιών του

Ντόναλντ Τραμπ: Ήταν θέμα χρόνου... Για πρώτη φορά φαίνεται ότι παραδέχεται την ήττα του.

Ντόναλντ Τραμπ: Έδωσε μάλιστα εντολή να ξεκινήσουν οι σύννομες διαδικασίες μεταβίβασης των εξουσιών του.

Χθες, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα tweet με το οποίο ευχαριστεί την Έμιλι Μέρφι, επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών, που διαχειρίζεται την διοργάνωση  και την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, για την αφοσίωσή της.

Στο tweet αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή η Μέρφι απειλήθηκε και παρενοχλήθηκε και δεν ήθελε να συμβεί κάτι στην ίδια, την οικογένεια ή τους συνεργάτες της.

Και αφού επιμένει πως θα συνεχίσει τον αγώνα του καταλήγει, «Παρόλα αυτά για το συμφέρον της χώρας της συνιστώ να κάνει με την ομάδα της ότι χρειάζεται βάσει πρωτοκόλλου ενώ το ίδιο θα ζητήσω και από τους δικούς μου συνεργάτες», εννοώντας προφανώς την αρχή των διαδικασιών παράδοσης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν.

Mία από τις αρμοδιότητες της Μέρφι είναι να επικυρώσει ποιος έχει κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και, στη συνέχεια, να αποδεσμεύσει τα κονδύλια που χορηγούνται από το Κογκρέσο και επιτρέπουν στη νικητή να ξεκινήσει τη μετάβασή του στην εξουσία.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 23/11 οι αξιωματούχοι των εκλογών στην Πολιτεία του Μίσιγκαν επικύρωσαν την επίσημη πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, δίνοντας στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, τη νίκη και τους 16 εκλέκτορες. (Έφτασε τις 302)

Ο Μπάιντεν, με βάση και τα επίσημα αποτελέσματα, επικράτησε του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατά 150.000 ψήφους στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, στο πλαίσιο των εκλογών που έγιναν στις 3 Νοεμβρίου.

Πάντως τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών θα επικυρωθούν -επί της ουσίας- στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά την ψηφοφορία των εκλεκτόρων.

Το tweet όμως του Τραμπ προς την Μέρφι παρά τις αιτιάσεις αποτελεί μια πρώτη ημιεπίσημη παραδοχή της ήττας του.

Read more