Ντόναλντ Τραμπ: «Σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες θα έχουμε το εμβόλιο»
Με μάσκα και αισιοδοξία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες θα έχουμε το εμβόλιο»

Ντόναλντ Τραμπ: Ιδιαίτερα αισιόδοξος φάνηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος για την πορεία του εμβολίου.

Ντόναλντ Τραμπ:«Είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε εμβόλιο κατά του κορονοϊού», σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως δήλωσε χθες, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ότι ένα εμβόλιο κατά του θανατηφόρου ιού ενδέχεται να βρίσκεται τρεις ή τέσσερις εβδομάδες μακριά, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον τομέα της Υγείας, αλλά και της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc., που έχουν διατυπωθεί προηγούμενα μέσα στο μήνα.

Μάλιστα, μιλώντας σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνησή του, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο θα διανεμηθεί, σύντομα. «Είμαστε πολύ κοντά για να έχουμε ένα εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».

Εντωμεταξύ τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 37.017 στα 6,61 εκατομμύρια. Την προηγούμενη ημέρα, ήταν στα 6,57 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, όπως δείχνει η καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Παράλληλα, οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1.105 στους 195.699 θανάτους. Την προηγούμενη ημέρα, είχαν καταμετρηθεί 194.594 θάνατοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μόνο στην Καλιφόρνια τουλάχιστον 148 άνθρωποι χθες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην πολιτεία στους 14.616.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται στη Μεγάλη Βρετανία -μετά από μια μικρή διακοπή-, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε αναστολή. Η εξέλιξη αυτή έχει ανησυχήσει τη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ καθώς πρόκειται για την βιωσιμότητα ενός από τα ταχύτερα πειραματικά πλάνα για την προστασία από την πανδημία. Οι δοκιμές είχαν διακοπεί τις προηγούμενες ημέρες καθώς ένας εθελοντής στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε πρόβλημα στον νωτιαίο μυελό. Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, δεν πρόκειται για παρενέργεια του φαρμάκου και ως εκ τούτου, δόθηκε η άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Υγείας (MHRA) της Βρετανίας για τη συνέχιση της έρευνας στη χώρα. Ωστόσο, η εγγραφή νέων συμμετεχόντων στη μελέτη και άλλες διαδικασίες δοκιμής παραμένουν σταματημένες στις ΗΠΑ, εν αναμονή έρευνας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Read more