Νίκη Κεραμέως σχολεία: Ολοήμερο και σκέψεις για τη νέα σχολική χρονιά [vid]
H επιστροφή στα δημοτικά σχολεία αναμένεται να γίνει χωρίς προβλήματα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη Κεραμέως σχολεία: Ολοήμερο και σκέψεις για τη νέα σχολική χρονιά [vid]

Νίκη Κεραμέως σχολεία: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε στον ΣΚΑΪ για το ολοήμερο και τις σκέψεις για τον Σεπτέμβριο.

Νίκη Κεραμέως σχολεία: Η υπουργός Νίκη Κεραμέως μίλησε για το τι θα γίνει με το ολοήμερο και τα σενάρια για τη νέα σχολική χρονιά.

Η υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει σχετική ρύθμιση από το υπουργείο Εργασίας ώστε οι εργαζόμενοι γονείς να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους στο σχόλασμα. διότι το ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει για την ώρα.  Εξήγησε ότι θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των δημοτικών σχολείων. Στη συνέχεια, όπως είπε, θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Σε σχέση με όσα ακούγονται αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα φέτος τα σχολεία, επιβεβαίωσε πως γίνεται μια προσπάθεια να γίνει αυτό, αλλά οπωσδήποτε εάν αυτό συμβεί τελικά, δεν θα είναι νωρίτερα από την 1η Σεπτέμβρη.

Σχετικά με την απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία ανέφερε: «Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία». Προσέθεσε πως οι ειδικοί θεωρούν πως τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ έσπευσε να υπενθυμίσει πως τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό.

«Έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα και επιπλέον είχαμε μια υποδειγματική τήρηση των μέτρων» επεσήμανε. «Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών…πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη» υπογράμμισε.

«Είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «κοιτάξτε γύρω σας. Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση».

Read more