Νίκη Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020 – Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες
Μετά το Πάσχα θα επανεξεταστεί το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020 – Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

Νίκη Κεραμέως: Την πιθανότητα να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα ανέφερε η Υπουργός Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός τόνισε ότι είναι ορατό το σενάριο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα. «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι. Με τα ως τώρα δεδομένα ελέω κορονοϊού θεωρείται απίθανο να επαναρχίσουν τα μαθήματα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας, παρέπεμψε στις συστάσεις των ειδικών, οι οποίες θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η υπουργός τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι πανελλήνιες να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους. Το πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές σύμφωνα με την κ. Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συνωστισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Read more