Νέα Γενιά Ζηρίδη: Κλείνει ένα από τα πιο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας
Μια μεγάλη επένδυση που δεν κατάφερε να κάνει απόσβεση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Κλείνει ένα από τα πιο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Μετά από 85 χρόνια λειτουργίας κλείνει ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της χώρας λόγω τεράστιας οικονομικής ζημιάς.

Νέα Γενιά Ζηρίδη: Σύμφωνα με γονείς μαθητών τα λογιστήρια των σχολείων τους ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να δεχθούν μαθητές και επιστρέφουν τις προκαταβολές που είχαν δοθεί για τη χρονιά 2020-2021. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου να κλείσουν όλες τις υποθέσεις.

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν όταν η επιχείρηση πήρε δάνεια για την κατασκευή του ιδιωτικού σχολείου στην περιοχή των Μεσογείων. Παρ’ όλα αυτά τα σχολεία συνέχισαν τη λειτουργία τους με 1.000 παιδιά, μαζί με τους μαθητές του δημοτικού. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες όταν πολλοί γονείς αρνούνταν να καταβάλουν τα δίδακτρα με πρόσχημα τον κορονοϊό και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζηρίδης βρίσκεται σε επικοινωνία με τρία ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να διοχετευτούν εκεί τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί. Όσον αφορά στα κτίρια του σχολείου, είναι σίγουρο ότι πολλά σχολεία θα ενδιαφέρονταν να τα αγοράσουν.

Πριν από λίγο καιρό, στις αρχές Ιουνίου, η ΟΙΕΛΕ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της είχε κηρύξει 48ωρη απεργία στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου λόγω:

  • Της μη καταβολής δεδουλευμένων επί μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Της κατάστασης ανασφάλειας και απορρύθμισης που επικρατεί στο σχολείο
  • Της επιθετικής και υβριστικής συμπεριφοράς διευθυντικού στελέχους του σχολείου κατά των εκπαιδευτικών που έχει καταδικάσει δημόσια και η ΟΙΕΛΕ

Η Ομοσπονδία είχε αποστείλει την παρακάτω επιστολή στη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων στην οποία δεν υπήρξε καμιά απάντηση:

«Το ΔΣ σας ΟΙΕΛΕ συνεκλήθη σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει καταγγελία των συναδέλφων σας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων σας. Ταυτόχρονα, οι περιγραφόμενες συνθήκες στο σχολείο δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, καθώς υπάρχει πληροφόρηση για αθρόες παραιτήσεις προσωπικού, ενώ το εργασιακό κλίμα διαταράσσεται ακόμη περισσότερο λόγω σας επιθετικής συμπεριφοράς και των προκλητικών, εναντίον των εκπαιδευτικών, αναρτήσεων του Συντονιστή Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του εκπαιδευτηρίου σας στα social media.

Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών του σχολείου για την Τρίτη, 9 και την Τετάρτη, 10/6, εάν μέχρι την Παρασκευή, 5/6, δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες του σχολείου απέναντι σας συναδέλφους και δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτηρίου και για τη συμπεριφορά του εν λόγω στελέχους σας».

Read more