Μπόρις Τζόνσον: Στην εντατική ο βρετανός πρωθυπουργός
Στην εντατική λόγω επιδείνωσης της υγείας του μεταφέρθηκε ο βρετανός πρωθυπουργός
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπόρις Τζόνσον: Στην εντατική ο βρετανός πρωθυπουργός

Μπόρις Τζόνσον: Ραγδαίες οι εξελίξεις σχετικά με την υγεία του βρετανού πρωθυπουργού.

Μπόρις Τζόνσον: Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό μεταφέρθηκε χθες Κυριακή  σε νοσοκομείο. Το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να τον οδηγήσουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, να τον αναπληρώσει. Ο 55χρονος Τζόνσον διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Σεν Τόμας λόγω επίμονων συμπτωμάτων που τον βασάνιζαν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι ο βρετανός πρωθυπουργός υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο St Thomas στο κεντρικό Λονδίνο για τα επίπονα συμπτώματα του κορονοϊού που παρουσιάζει για πάνω από δέκα μέρες, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το ηθικό του είναι υψηλό και συνεχίζει να κρατά τα ηνία της κυβέρνησης.

«Εξακολουθεί να είναι στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση, ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις και συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης», δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο Ράαμπ, που προήδρευσε σήμερα της κυβερνητικής συνεδρίασης για την αντιμετώπιση του Covid-19, αντί για τον Τζόνσον. «Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Read more