Μπόρις Τζόνσον: Η πρώτη επίσημη ενημέρωση για την υγεία του
Η πρώτη επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπόρις Τζόνσον: Η πρώτη επίσημη ενημέρωση για την υγεία του

Μπόρις Τζόνσον: Στην πρώτη επίσημη ενημέρωση για την υγεία του βρετανού πρωθυπουργού προέβη ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Μπόρις Τζόνσον: Σύμφωνα με την ενημέρωση ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει εκδηλώσει πνευμονία και παραμένει σε σταθερή κατάσταση, χωρίς να έχει ζητήσει μηχανική υποστήριξη οξυγόνου. Ο βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται στην εντατική από το βράδυ της Δευτέρας, όταν επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής οι υπουργοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Βρετανίας δεν είχαν δώσει σαφείς απαντήσεις για το αν ο πρωθυπουργός της χώρας έχει διαγνωστεί με πνευμονία, ωστόσο την Τρίτη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: “Αυτό δεν συμβαίνει, όχι”. Μάλιστα, τόνισε πως η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι ο ίδιος “παραμένει αισιόδοξος”, σε καλή ψυχολογική κατάσταση: “Ο πρωθυπουργός λαμβάνει τη θεραπεία του και αναπνέει κανονικά χωρίς πρόσθετη βοήθεια. Δεν έχει ζητήσει μηχανική υποστήριξη”.

Όπως διευκρίνισε η Ντάουνινγκ Στριτ, στο ενδεχόμενο που ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος αναπληρώνει τον πρωθυπουργό στα καθήκοντά του, αρρωστήσει, τότε θα αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, όπως προβλέπεται για τις αντικαταστάσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ακόμη ότι ο Ράαμπ δεν έχει την εξουσία να απολύει ούτε να προσλαμβάνει στην κυβέρνηση όσο αναπληρώνει τον πρωθυπουργό και ότι, εάν απαιτούνταν σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας εν τη απουσία του πρωθυπουργού, επικεφαλής θα ήταν ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος θα είχε τις εξουσίες για να απαντήσει σε στρατιωτική απειλή (εάν συνέτρεχαν όλοι αυτοί οι λόγοι).

Ευχές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσθέτει πως «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ο κόσμος στέκεται ενωμένος σε αυτήν τη μάχη ενάντια στον Covid-19».

Read more