Μουσείο του Λούβρου: Ανοίγει στις 6 Ιουλίου με συγκεκριμένα τμήματα και διαδρομές
Περιήγηση με μέτρα προστασίας και όχι σε όλους τους χώρους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουσείο του Λούβρου: Ανοίγει στις 6 Ιουλίου με συγκεκριμένα τμήματα και διαδρομές

Μουσείο του Λούβρου: Ανοίγει και πάλι για το κοινό στις 6 Ιουλίου.

Μουσείο του Λούβρου:  Το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα μουσείο στο Παρίσι ανοίγει και πάλι για τους επισκέπτες του αλλά με περιορισμούς εξαιτίας του κορονοϊού και με κάποια τμήματά του κλειστά για το κοινό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το μουσείο επισημαίνει πως το σύστημα κρατήσεων και η σήμανση με πινακίδες θα επιτρέψουν να προσφερθούν στους επισκέπτες οι μέγιστες δυνατές συνθήκες ασφαλείας, κατά την ξενάγησή τους. Επίσης, θα ζητείται από τους τουρίστες να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

«Ακόμα κι αν ήταν δυνατόν να ανακαλύψει κανείς τους θησαυρούς του Λούβρου μέσω ψηφιακής ξενάγησης, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αίσθηση του να στέκεσαι μπροστά από ένα έργο τέχνης. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των Μουσείων», είπε ο διευθυντής του, Ζαν Λικ Μαρτινέζ.

«Χάσαμε το 80% του κοινού μας. Το 75% των επισκεπτών μας ήταν ξένοι», δήλωσε ο Μαρτίνεζ. «Στην καλύτερη περίπτωση θα δούμε 20% με 30% του αριθμού των επισκεπτών μας σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι–αναμένουμε μεταξύ 4.000 και 10.000 επισκέπτες καθημερινά το μέγιστο αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε. Οι επισκέπτες θα υποχρεούνται να φοράνε μάσκες, δεν θα λειτουργούν το κυλικείο και το βεστιάριο και το κοινό θα πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στους χώρους του μουσείου. Μπροστά από την “Μόνα Λίζα”, όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι επισκέπτες για να βγάλουν σέλφι, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις στο δάπεδο για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Γαλλία συμμετέχει με 100 εκατομμύρια ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμο του Λούβρου που ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια ευρώ και το μουσείο συμπληρώνει το υπόλοιπο ποσό, σύμφωνα με ειδικούς. Το 70% των δημόσιων χώρων του -45.000 τμ – θα ανοίξει για το κοινό.

Μετά από την επιτυχία της έκθεσης που φιλοξένησε για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα φέτος, το Λούβρο ανακοίνωσε ότι οι δύο προγραμματισμένες εκθέσεις που ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο. Το μουσείο είχε εικονική παρουσία κατά τη διάρκεια της καραντίνας και, όπως ανακοίνωσε, σήμερα είναι το μουσείο με τους περισσότερους followers στο Instagram με πάνω από 4 εκατομμύρια ακολούθους. Ο Μαρτίνεζ σχεδιάζει την ανακαίνισή του ενόψει του 2024 που το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Read more