Μόνικα Μπελούτσι: Αναβάλλονται οι παραστάσεις στο Ηρώδειο λόγω της πανδημίας
H Ιταλίδα σταρ, δεν θα γιορτάσει τελικά, τα γενέθλιά της πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μόνικα Μπελούτσι: Αναβάλλονται οι παραστάσεις στο Ηρώδειο λόγω της πανδημίας

Μόνικα Μπελούτσι: Λόγω των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό του κορονοϊού, οι παραστάσεις για τη Μαρία Κάλλας θα αλλάξουν ημερομηνία.

Μόνικα Μπελούτσι: Η ηθοποιός θα εμφανιζόταν στο Ηρώδειο στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις».

Όμως μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για την Αττική, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά,  θα εφαρμοστεί η αναστολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων και συναυλιών, από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

«Αγαπητοί φίλοι, με θλίψη στην καρδιά μου πρέπει να σας ανακοινώσω ότι η πόλη των Αθηνών μόλις αποφάσισε να κλείσει όλα τα θέατρα εξαιτίας της Covid και ως εκ τούτου οι παραστάσεις μας ακυρώνονται. Λυπούμαστε βαθύτατα και ελπίζουμε ειλικρινά να επιστρέψουμε το 2021», έγραψε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τομ Βολφ.

Η σχετική ανακοίνωση του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου υπεύθυνου για τη διεξαγωγή των παραστάσεων αναφέρει, «Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αναστολή των παραστάσεων σε υπαίθριους χώρους, σας ενημερώνουμε ότι οι παραστάσεις με την Μόνικα Μπελούτσι, που είχαν προγραμματιστεί για τις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αναβάλλονται. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθώς και ο τρόπος αλλαγής των εισιτηρίων για τις νέες αυτές ημερομηνίες.

Η Μόνικα Μπελούτσι, θα ανέβαινε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Ηρωδείου ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρία Κάλλας σε σκηνοθεσία του Βολφ, έχοντας λάβει την απαραίτητη έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η ανάγνωση των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires», είχε κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι ολοκληρώνοντας τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν.

Το κείμενο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Η Μόνικα Μπελούτσι είχε επιλέξει συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, την Ελλάδα για την έναρξη της διεθνούς περιοδείας της παράστασης.

Δυστυχώς η Ιταλίδα σταρ, δεν θα μπορέσει τελικά να γιορτάσει τα γενέθλιά της, στις 30 Σεπτεμβρίου, πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου.

Read more