Μένουμε Ασφαλείς: Στη νέα καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Λούλης [vid]
Η νέα ενημερωτική καμπάνια θέλει να μας συγκρατήσει από το να συνωστιζόμαστε ακόμα και σε ανοικτούς χώρους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μένουμε Ασφαλείς: Στη νέα καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Λούλης [vid]

Μένουμε Ασφαλείς: Νέα επικοινωνιακή εκστρατεία με τίτλο «Μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές» εγκαινιάζει στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μένουμε Ασφαλείς: Το νέο τηλεοπτικό σποτ με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη παρουσιάστηκε το Σάββατο 9 Μαΐου και μιλάει για τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις που πρέπει και συνωστιζόμαστε.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της, «στο πλαίσιο του συντονιστικού της ρόλου για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού COVID-19, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρουσιάζει τη νέα ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές».

Την ανάγκη αυτό μάλλον επέβαλε η εικόνα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μετά την πρώτη φάση της άρσης των μέτρων σε πλατείες και παραλιακούς δρόμους. Ειδικά ο συνωστισμός, όπου πολλοί άνθρωποι ή πολύ μεγάλες παρέες μαζεύονται μαζί, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την μετάδοση του ιού.

Η καμπάνια αυτή προτρέπει τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ώστε να μείνουμε ασφαλείς σήμερα και αύριο. Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι:

«Η διαμόρφωση της νέας μας καθημερινότητας είναι μία σταδιακή διαδικασία. Ίσως μας φαντάζει αργή, με δεδομένη την κόπωση των τελευταίων εβδομάδων, είναι όμως απαραίτητο να λειτουργήσουμε με σύνεση, με πειθαρχία, σταθμίζοντας και αξιολογώντας το κάθε μας βήμα. Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία μας και την βιασύνη μας να τα θέσουν σε κίνδυνο. Παραμένουμε πειθαρχημένοι, παραμένουμε υπεύθυνοι, γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χθες. Μένουμε ασφαλείς, Βγαίνουμε νικητές”».

Read more