Μαρκέλλα Θεσσαλονίκη: Γιατί χορήγησαν ναρκωτικά στη 10χρονη – Τι λέει η ιατροδικαστής
Ερευνώνται οι συνθήκες της χορήγησης των ψυχοτρόπων ουσιών στη μικρή Μαρκέλλα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαρκέλλα Θεσσαλονίκη: Γιατί χορήγησαν ναρκωτικά στη 10χρονη – Τι λέει η ιατροδικαστής

Μαρκέλλα Θεσσαλονίκη: Το εύρημα της ύπαρξης ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό της Μαρκέλλας προσπαθούν να αξιοποιήσουν οι αρχές.

Μαρκέλλα Θεσσαλονίκη: Το κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών που βρήκαν στον οργανισμό του μικρού κοριτσιού προβληματίζει ιδιαίτερα την αστυνομία. Η ιατροδικαστής, Ελένη Ζαγγελίδου, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επιβεβαίωσε πως οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπήρχαν ψυχροτρόπες ουσίες στον οργανισμό της μικρής και έσπευσε να τονίσει: «είμαστε ακόμα στην αρχή της επίπονης αυτής διαδικασίας».

«Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα» σημείωσε.

Η κ. Ζαγγελίδου έσπευσε να τονίσει ότι δεν μπορεί να πει παραπάνω πληροφορίες καθώς οι αστυνομικές έρευνες είναι σε εξέλιξη και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε: «Είμαστε σε κρίσιμη καμπή, είναι θέμα ωρών να εντοπιστεί η γυναίκα αυτή». Σχετικά με την ανίχνευση ναρκωτικών στον οργανισμό του παιδιού, η συνήγορος της οικογένειας είπε πως «είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, όμως εμείς το μάθαμε από τις ειδήσεις».

Όσο αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε το παιδί ανέφερε πως η μικρή Μαρκέλλα ήδη την αναγνώρισε. Ωστόσο, σημείωσε πως ο αδελφός της δεν την αναγνώρισε, ενώ η μητέρα – που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ – είπε ότι «κάτι της θυμίζει».

Στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στο μικρό κορίτσι διαπιστώθηκε ότι μεταξύ άλλων της είχε χορηγηθεί και κοκαΐνη. Το κοκτέιλ των ναρκωτικών που χορηγήθηκαν στην 10χρονη, προβληματίζει τις Αρχές. Πρόκειται για έναν συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών – το λεγόμενο “speedball” – που όμως δρουν ανεξάρτητα. Παράλληλα στις ίδιες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως στη μικρή είχε χορηγηθεί και πολύ βαρύ ηρεμιστικό, που προκαλεί αμνησία και επιφέρει μείωση των αναστολών. Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή οι δύο άνθρωποι που την εντόπισαν είχαν επισημάνει ότι το παιδί εμφανιζόταν αποπροσανατολισμένο και ιδιαίτερα κουρασμένο. Το σενάριο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται η ανήλικη.

Η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Παράλληλα εντείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της γυναίκας που άρπαξε το 10χρονο κορίτσι για 44 ώρες στη Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη. Το πρόσωπο που αναζητούν οι Αρχές φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια.

Ο αδελφός της Μαρκέλλας μίλησε στην κάμερα του Open και τόνισε ότι όποιος και να είναι «θα πρέπει να πάει και να κριθεί στη Δικαιοσύνη και αν έχει κάνει κάτι τέτοιο να σαπίσει στη φυλακή». Σημειώνεται πως ο ίδιος και η μεγάλη αδελφή τους θέλουν να πάρουν την επιμέλεια της Μαρκέλλας. Τα δύο αδέλφια θεωρούν ότι εφόσον αφαιρεθεί η επιμέλεια από τη μητέρα τους, εκείνοι μπορούν – αφού εργάζονται και οι δύο- να αναλάβουν την επιμέλεια και το μεγάλωμα της μικρής.

Read more