Λορένα Κουαράντα Γυναικοκτονία: Η 27χρονη Ιταλίδα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της εν μέσω καραντίνας
Μια ακόμη γυναικοκτονία λόγω «αναγκαστικής συγκατοίκησης»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λορένα Κουαράντα Γυναικοκτονία: Η 27χρονη Ιταλίδα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της εν μέσω καραντίνας

Λορένα Κουαράντα Γυναικοκτονία: Ακόμα ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας με θύμα την 27χρονη Ιταλίδα από τη Σικελία.

Λορένα Κουαράντα Γυναικοκτονία: Η Ιταλία θρηνεί τη δολοφονία της 27χρονης φοιτήτριας της Ιατρικής από τον σύντροφό της. Η γυναικοκτονία δια στραγγαλισμού επιβεβαιώνει τους φόβους για έξαρση της ενδοοικογενειακής λόγω του εγκλεισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. το γεγονός επιβεβαιώνει την ανησυχία και την έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ Αντονίο Γκουτέρες για την προστασία των γυναικών. Ο δράστης, φοιτητής στην Ιατρική Σχολής Μεσίνας, όπως και το θύμα, αφού δολοφόνησε την 27χρονη ειδοποίησε αμέσως τις αρχές, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Η άφιξη της αστυνομίας ωστόσο αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή του. Όπως ανέφερε ο πρύτανης του πανεπιστημίου των δύο φοιτητών, Salvatore Cuzzocrea, η τραγωδία σχετίζεται “με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή”. Ο ίδιος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του, εκ μέρους ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας. “Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις”, τόνισε.

Η Λορένα Κουαράντα, 27 ετών, συγκατοικούσε με τον σύντροφό της στην πόλη Μεσίνα. Στις 31 Μαρτίου, ο επίσης απόφοιτος Ιατρικής Αντόνιο Ντε Πάτσε, ετών 28, τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ομολογώντας πως στραγγάλισε τη φίλη του, έπειτα από καβγά που είχαν οι δυο τους, καθώς νόμιζε ότι τον είχε κολλήσει κορονοϊό. Στη συνέχεια, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, ωστόσο τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Read more