Λίνα Μενδώνη θέατρα: Πως θα λειτουργήσουν θέατρα και κινηματογράφοι τον χειμώνα που έρχεται
Εξετάζονται τα πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία θεάτρων και κινηματογραφικών αιθουσών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λίνα Μενδώνη θέατρα: Πως θα λειτουργήσουν θέατρα και κινηματογράφοι τον χειμώνα που έρχεται

Λίνα Μενδώνη θέατρα: Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στον τρόπο λειτουργίας θεάτρων και κινηματογράφων.

Λίνα Μενδώνη θέατρα: Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για το κοινό, τα κλειστά θέατρα και οι κλειστοί κινηματογράφοι.

Μιλώντας στο Mega η κ. Μενδώνη ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν και οι θεατρικές και οι κινηματογραφικές αίθουσες με μέτρα και πρωτόκολλα, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, παρά το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα ήταν αυστηρά, τηρήθηκε η απόλυτη τάξη σε όλους τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος», υποστήριξε η υπουργός». «Δεδομένου ότι η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα φορτωμένη με κρούσματα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην προσπάθεια περιορισμού τους».

Σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι πόρτες για τα κλειστά θέατρα και τους κλειστούς κινηματογράφους η κ. Μενδώνη εκτίμησε πως αυτό θα συμβεί εντός του Οκτωβρίου. Μάλιστα ανέφερε πως τα πρωτόκολλα βρίσκονται στη διαδικασία της προετοιμασίας. «Αυτά θα προβλέπουν όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν το καλοκαίρι, καθώς και μειωμένη πληρότητα».

Αναφορικά με τους καλλιτέχνες και τους εργαζομένους στον χώρο του πολιτισμού, η υπουργός υποστήριξε πως «ήταν φροντίδα της πολιτείας από την αρχή του lockdown. Το υπουργείο Πολιτισμού προσπάθησε να διευρύνει την περίμετρο των μέτρων για να μπορέσουν να ενταχθούν στην οποιαδήποτε ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότεροι καλλιτέχνες. Όποια στήριξη ισχύσει για όλους τους άλλους κλάδους που πλήττονται, θα ισχύσει και για τους ανθρώπους του πολιτισμού και τις επιχειρήσεις».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στις λύσεις που εξετάζονται με τα  συναρμόδια υπουργεία, προσκειμένου να εξευρεθεί λύση οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν από ακυρώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος.

«Εμείς βρισκόμαστε σε μία επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να εξευρεθεί λύση οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν από ακυρώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δυνατόν να αποζημιωθούν από το ΥΠΠΟ, οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν με ευθύνη άλλων», σημείωσε.

Read more