Κούνεβα βιτριόλι επίθεση 34χρονη: Ο Γολγοθάς τώρα ξεκινάει
Οι μνήμες από τη δική της επίθεση είναι οδυνηρές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κούνεβα βιτριόλι επίθεση 34χρονη: Ο Γολγοθάς τώρα ξεκινάει

Κούνεβα βιτριόλι επίθεση 34χρονη: Η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, στην Καλλιθέα.

Κούνεβα βιτριόλι επίθεση 34χρονη: Η επίθεση στην Καλλιθέα ξύπνησε μνήμες από την επίθεση που δέχτηκε η ίδια το 2008. Η κ. Κούνεβα θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τα μεσάνυχτα της 22ης Δεκεμβρίου 2008, όταν δυο άγνωστοι την περιέλουσαν με καυστικό υγρό και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια όρασης από το ένα μάτι, βλάβες στο πρόσωπο και σε εσωτερικά όργανα.

Η ίδια βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς είχε ταξιδέψει στη βρετανική πρωτεύουσα για να βρεθεί κοντά στον γιο της που σπουδάζει σε αγγλικό κολλέγιο.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, θυμάται: «Οι πόνοι των ματιών που καίγονται από το οξύ είναι οι πιο φρικτοί πόνοι που έχω βιώσει. Έχω κάνει συνολικά 31 χειρουργεία, τα 20 εκ των οποίων τα έκανε στη Γαλλία. Και έχω να κάνω κι άλλα ακόμα. Ξέρετε, όταν κάνεις μεταμόσχευση δέρματος, πρέπει ο οργανισμός να υιοθετήσει το ξένο σώμα, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει. Στην Γαλλία όταν πήγα για να συνεχίσω την θεραπεία μου, κάνοντας ταυτόχρονα σερί χειρουργικές επεμβάσεις, οι γιατροί εκεί μου είπαν ότι κανονικά έπρεπε να είχα πεθάνει. Ευτυχώς, οι γιατροί στην Ελλάδα είχαν κάνει ότι περνούσε από το χέρι τους για να με βοηθήσουν».

Η πρώην ευρωβουλευτής εκφράζει την επιθυμία, να συναντηθεί με τους γονείς της 34χρονης για να τους βοηθήσει: «Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά βαριά περιστατικά εγκαυμάτων, δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες θεραπείες. Πρέπει να έρθω σε επαφή με τους γονείς της και να τους κατευθύνω».

Η υπόθεση της 34χρονης

Εντωμεταξύ, συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι θεράποντες γιατροί της 34χρονης γυναίκας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος να χάσει το αριστερό της μάτι, άρα και την όραση της. Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται στο Θριάσιο. Στην 34χρονη της χορηγούνται οπιούχα φάρμακα για να καταπολεμηθεί ο πόνος. Ο γιατρός και διευθυντής της μονάδας επειγόντων περιστατικών στο Metropolitan που την παρέλαβε, Πάρις Μπουλές, είχε δηλώσει ότι η νεαρή γυναίκα έφθασε με αφόρητους πόνους και ουρλιάζοντας. «Η κοπέλα νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου μας. Δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά προέρχεται από το σοκ της επίθεσης και έχει 20% της συνολικής επιφάνειας του σώματός της καμένο από τη χημική ουσία».

Μία ημέρα μετά, και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της ειδεχθούς αυτής υπόθεσης. Η γυναίκα με τη μάσκα είχε στήσει ενέδρα στην 34χρονη, την οποία έλουσε με βιτριόλι.Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει και να συλλάβει την γυναίκα που εκτέλεσε την επίθεση. Οι έρευνες σε πρώτη φάση εστιάστηκαν στο κινητό τηλέφωνο της 34χρονης γυναίκας, πέραν από τις κάμερες στην περιοχή. Η πιθανότητα να δοθεί κατάθεση φαίνεται πολύ δύσκολη σε αυτή τη φάση, δεδομένης της κατάστασης του θύματος.

Η υπόθεση Κούνεβα

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ξεκίνησε να εργάζεται το 2003 στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς. Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δεχθεί απειλές για τη ζωή της. Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιας της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημα της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Μετά το συμβάν η Κούνεβα υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεµβάσεις για να αποκαταστήσει μέρος της υγείας της, ενώ ο οισοφάγος της παραμένει κατεστραμμένος. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα έτος κατά το οποίο υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργεία. Έπειτα έκανε 20 ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της. Για τον δράστη της επίθεσης είχε πει: «Σε μένα το κακό φαίνεται, σε κείνους δε φαίνεται. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα, είμαι σίγουρη». Η ιστορία της Κούνεβα δραματοποιήθηκε από το Μισέλ Φάις στο θεατρικό μονόλογο Το κίτρινο σκυλί, όμως η υπόθεση της παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που ακολούθησαν.

Read more