Κορονοϊός μέτρα: Ποιες είναι οι περιοχές πορτοκαλί συναγερμού και τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο
Μάσκες παντού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός μέτρα: Ποιες είναι οι περιοχές πορτοκαλί συναγερμού και τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο

Κορονοϊός μέτρα: Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί της Δευτέρας.

Κορονοϊός μέτρα: Που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα από τα ξημερώματα, ποια είναι τα όρια πληρότητας σε θέατρο, σινεμά και συναυλίες και που περιορίζεται το ωράριο της εστίασης.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να μπορέσει να μειώσει την καλπάζουσα μετάδοσης του κορονοϊού θα επικεντρωθούν αρχικά στις 23 περιοχές που είναι σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας και με δεδομένο ότι 23 από τις 74 περιοχές της χώρας, βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένης επαγρύπνησης, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τροποποιήσεις μέτρων και κανόνων.

Τα νέα μέτρα

Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) ανήκουν μέχρι στιγμής, όλη η Αττική (Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Νήσοι Αττικής), Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, δήμος Κύθνου-Κέας, Κοζάνη, Μυτιλήνης, Μύκονος, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.

Στις περιοχές αυτές, όπως η Αττική θα ισχύουν τα εξής:

 • Χρήση μάσκας είναι υποχρεωτικής σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη τη χώρα. Με λίγα λόγια σε κάθε γωνιά της Ελλάδα θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα και έξω αλλά εκεί που υπάρχει συνωστισμός.
 • Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα σε όλη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα: Οι επιχειρήσεις των περιοχών που βρίσκονται στο επίπεδο 1 δεν θα λειτουργούν από τη 1 έως τις 5 το πρωί. Στο επίπεδο 2 από τις 00:30 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και στο επίπεδο 3 από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.
 • Στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις:

Στο επίπεδο 1: Τα 100 άτομα
Στο επίπεδο 2: Τα 50 άτομα
Στο επίπεδο 3: Τα 9 άτομα

 • Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
 • Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρο, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής:
  Επίπεδο 1 στο… 65%
  Επίπεδο 2 στο …1, 50%
  Επίπεδο 3 στο… 30%
 • Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε:
  Επίπεδο 1…. 80%
  Επίπεδο 2…..65%
  Επίπεδο 3….50%

Read more