Κορονοϊός και δέματα: Είναι ασφαλή και τι πρέπει να προσέχουμε;
Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα μέσω ταχυδρομείου και προσέχουμε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός και δέματα: Είναι ασφαλή και τι πρέπει να προσέχουμε;

Κορονοϊός και δέματα: Ο κορονοϊός μας έχει καθηλώσει στο σπίτι και ο μόνος τρόπος να προμηθευτούμε αυτά που χρειαζόμαστε είναι μέσω ταχυδρομείου.

Κορονοϊός και δέματα: Είναι όμως ασφαλείς οι φάκελοι και τα δέματα που έρχονται στο σπίτι μας; Όλη μέρα ακούμε για σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αντισηπτικά αλλά και καλή απολύμανση των περισσότερων αντικειμένων που αγγίζουμε καθημερινά. Καθαρίζουμε τα πάντα που αγοράζουμε, τις συσκευασίες των τροφίμων από το σούπερ μάρκετ, αλλά και τα κλειδιά, τις κάρτες και το κινητό μας.

Τι συμβαίνει όμως με τα γράμματα και τα δέματα που λαμβάνουμε στο σπίτι; Τα πιάνουμε ή όχι;  Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες, ο κορονοϊός μπορεί να επιζήσει μέχρι και 24 ώρες σε επιφάνειες όπως στο χαρτί και το χαρτόνι.

Οι ειδικοί λοιπόν προτείνουν να πετάξεις ή να ανακυκλώσεις το γράμμα ή το πακέτο αφότου το ανοίξεις και πάρεις το περιεχόμενο. Βγάλε το μια φωτογραφία, σε περίπτωση που περιέχει σημαντικές πληροφορίες, πριν το βάλεις στον κάδο. Στη συνέχεια, αφού έχεις αγγίξει τον φάκελο, πλένεις καλά τα χέρια σου για 20 δευτερόλεπτα, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΠΟΥ.

Δυστυχώς επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιοι έχουν πιάσει τα αντικείμενα πριν φτάσουν σε εσένα…

Read more