Κομμωτήρια άνοιγμα: Τη Δευτέρα η πιθανή επανέναρξη λειτουργίας τους – Τα σενάρια για την εστίαση [vid]
Σήμερα οι αποφάσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομμωτήρια άνοιγμα: Τη Δευτέρα η πιθανή επανέναρξη λειτουργίας τους – Τα σενάρια για την εστίαση [vid]

Κομμωτήρια άνοιγμα: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για την πιθανότητα επαναλειτουργίας των κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής.

Κομμωτήρια άνοιγμα: Τη Δευτέρα 18/1, μαζί με τα καταστήματα λιανεμπορίου, υπάρχει η πιθανότητα λειτουργίας κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος και θα δώσει το παρόν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Ο κος Γεωργιάδης επισήμανε την σημασία της επανεκκίνησης της οικονομίας, εξαντλώντας ωστόσο την αυστηρότητά τους όσον αφορά την τήρηση των μέτρων. Ο υπουργός εξέφρασε ανησυχία για φαινόμενα συνωστισμού, όπως παρατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια των εορτών. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα αναγκαστούμε να τα αποσύρουμε. Η λογική δεν είναι να ενθαρρύνουμε τη βόλτα. Δεν ανησυχούμε για τον συνωστισμό στα καταστήματα αλλά στους δρόμους», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως το άνοιγμα των αγορών δεν θα συνοδεύεται από την δυνατότητα μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, η κυβέρνηση θέλει να δώσει προτεραιότητα στα καταστήματα που συνδέονται με τις εκπτώσεις όπως ένδυση, υπόδηση, κόσμημα, χαλιά, υφάσματα και άλλα που έχουν στοκάρει προϊόντα, έχουν υπογράψει επιταγές και δεν έχουν τρόπο να τα διαθέσουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Όσον αφορά στην εστίαση δεν προβλέπεται προς το παρόν η επιστροφή στην κανονικότητα. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα γυμναστήρια για παρεμφερείς λόγους.

Read more