Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 9 Ιουνίου – 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών
Οι καθηγητές ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 9 Ιουνίου – 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών

Κλειστά σχολεία: Η ΟΛΜΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9 Ιουνίου, λόγω του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Κλειστά σχολεία: Σε κήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησε την Κυριακή  η ΟΛΜΕ, για την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Λειτουργούν Μέσης Εκπαίδευσης αντιδρά στο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Oι καθηγητές διαμαρτύρονται και για τη διαρροή προσωπικών τους δεδομένων για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρείες.

Η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ και οι κινητοποιήσεις κρίθηκαν απαραίτητες, εν όψει της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Για την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει ξανά συλλαλητήριο και συναυλία έξω από τη Βουλή . Οι καθηγητές ζητούν να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες , να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς υπέρ ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ, κατά,οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Τρίτη στις 10 το πρωί .Η δεύτερη συζήτηση επί των άρθρων και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, μετά το τέλος των επίκαιρων ερωτήσεων. Εισηγητές επί του πολυνομοσχεδίου είναι ο Βουλευτής Γιάννης Ανδριανός από τη πλευρά της ΝΔ και ο Ν. Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ .

Έτσι, για αύριο 9 Ιουνίου αποφασίστηκε:

  • 24ωρη απεργία
  • Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στις 13.00
  • Συλλαλητήριο και συναυλία την ημέρα και ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου  (10/6/20) έξω από τη Βουλή

Ποια είναι τα αιτήματα:

  • Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο
  • Να καταργηθεί η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Read more