Κιμ Γιονγκ Ουν: Δίνει μάχη για τη ζωή του – Αληθεύουν οι φήμες για την υγεία του;
Είναι σοβαρά άρρωστος;
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δίνει μάχη για τη ζωή του – Αληθεύουν οι φήμες για την υγεία του;

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μάχη για τη ζωή του φαίνεται πως δίνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η είδηση προέρχεται από το CNN, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο για την ενημέρωση αυτή. Όπως αναφέρει, οι ΗΠΑ παρακολουθούν πληροφορίες που λένε ότι η υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κινδυνεύει σοβαρά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν  δεν παρέστη πριν από μερικές ημέρες, στη μεγάλη γιορτή της Βορείου Κορέας στις 15 Απριλίου, κατά την οποία τιμάται η ημέρα γέννησης του παππού του, ενώ 4 ημέρες νωρίτερα, είχε εμφανιστεί σε κυβερνητική συνάντηση. Ένας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN χθες, πως οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αξιόπιστες, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου λόγω του «υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερβολικής εργασίας» σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων και τώρα λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χουανγκσάν μετά την επέμβαση. Το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε, επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την ανάρρωσή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το CNN. Όπως είναι λογικό η συγκέντρωση πληροφοριών από την Βόρεια Κορέα παραμένει δύσκολη, καθώς η χώρα ελέγχει αυστηρά κάθε πληροφορία που περιβάλλει τον ηγέτη της, δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου και σπάνια γίνεται λόγος για τον ηγέτη της.

«Υπήρξαν πολλές πρόσφατες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Εάν ο Κιμ νοσηλευτεί, θα εξηγούσε γιατί δεν ήταν παρών στις σημαντικές γιορτές της 15ης Απριλίου» δήλωσε ο Μπρους Κλίνγκερ, ανώτερος ερευνητής και συνεργάτης του Heritage Foundation και πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA για την Βόρεια Κορέα. «Όμως με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές ψεύτικες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ή τον πατέρα του. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».

Read more