Κιμ Γιο Γιονγκ: Ποια είναι η αδελφή του Κιμ και πιθανή ηγέτης της Βόρειας Κορέας [vid &pics]
Υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από το πρόσωπό της
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιμ Γιο Γιονγκ: Ποια είναι η αδελφή του Κιμ και πιθανή ηγέτης της Βόρειας Κορέας [vid &pics]

Κιμ Γιο Γιονγκ: Με τις φήμες να πληθαίνουν για τον θάνατο ή την κωματώδη κατάσταση του Kim Jong Un, τα φώτα έχουν πέσει πάνω στην αδελφή του και στενή σύμβουλό του.

Κιμ Γιο Γιονγκ: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να είναι και η πιθανότερη διάδοχος στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Η Κιμ έγινε ευρύτερα γνωστή κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα αλλά γενικότερα υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από το πρόσωπό της καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε την ακριβή της ηλικία, η οποία πρέπει να είναι γύρω στα 30.

Όπως έχει αναφέρει η Washington Post, απολάμβανε την εύνοια του πατέρα της, Kim Jong Il, και έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία, όπου παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου, προτού επιστρέψει στη Βορεια Κορέα στις αρχές του 2000. Η επονομαζόμενη και «Ιβάνκα Τραμπ της Βόρειας Κορέας», δήλωσε τον προηγούμενο μήνα πως ο πρόεδρος Τραμπ και ο αδελφός της έχουν «ειδικές και σταθερές προσωπικές σχέσεις», παρά τις διαφωνίες όσον αφορά τα πυρηνικά της Β. Κορέας, ένα θέμα που η πιθανή διάδοχος έχει δείξει πως θέλει να υπερασπιστεί.

Ως μια απόδειξη της ισχύος της, τον περασμένο μήνα ανέλαβε αναπληρωματικό μέλος του Politburo του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας. «Είναι έξυπνη, υπολογίζει και σκέφτεται τα πάντα. Κανείς δεν γνωρίζει πόση δύναμη έχει αποκτήσει παραμένοντας στη σκιά», σχολίασε ο ειδικός αναλυτής για τη Βόρεια Κορέα, Bruce Bennett, στην Daily Beast.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη που θα ήθελε να αναρριχηθεί στην ηγεσία της Β. Κορέας, ενώ το πατριαρχικό-ανδροκρατούμενο σύστημα της χώρας ίσως σταθεί εμπόδιο στις βλέψεις της. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν πως ενδέχεται σε περίπτωση θανάτου του Kim Jong Un να αναλάβει κάποιος εκτός της οικογένειας, όπως ο Choe Ryong Hae, στρατιωτικός και πολύπειρος αξιωματούχος του καθεστώτος. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η Kim Yo Jong θα μπορούσε να αναλάβει προσωρινά την ηγεσία εάν φυσικά ο Kim Jong Un πεθάνει ή αποσυρθεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Read more