Καταστήματα εστίασης: Ανοίγουν Δευτέρα 25 Μαΐου καφέ, μπαρ, εστιατόρια – Πως θα λειτουργήσουν
Οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν πληγεί ιδιαιτέρως από τα περιοριστικά μέτρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταστήματα εστίασης: Ανοίγουν Δευτέρα 25 Μαΐου καφέ, μπαρ, εστιατόρια – Πως θα λειτουργήσουν

Καταστήματα εστίασης: Αλλαγή πορείας για την κυβέρνηση. Μετά τα εμπορικά ανοίγουν νωρίτερα και τα καταστήματα εστίασης στις 25 Μαΐου αντί της 1ης Ιουνίου.

Καταστήματα εστίασης: Οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση αναμένονται για την εστίαση. Η Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και έτσι η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των καστημάτων εστίαση νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται ήδη για το άνοιγμα των καταστημάτων τους στις 25 του μήνα και όχι την 1η Ιουνίου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Πως θα λειτουργήσουν

Οι οριστικές αποφάσεις για τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να ληφθούν άμεσα με βάση τις οδηγίες των ειδικών με την κυβέρνηση να αναζητά μέτρα για την αύξηση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο, επανεξετάζεται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιού, για να μειωθεί ανάλογα με τη διαρρύθμιση, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών Επιπλέον, δεν θα ισχύει το όριο των 4 ατόμων για οικογένειες με περισσότερα μέλη.

Επίσης, τραπέζια θα υπάρχουν και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, εφόσον υπάρχει επαρκής αερισμός από παράθυρα και πόρτες. Ήδη, οι δήμοι έχουν συμφωνήσει να παραχωρηθεί περισσότερος εξωτερικός χώρος στα καταστήματα, λόγω της έκτακτης κατάστασης. Ήδη η ΚΕΔΕ σε συνεννόηση με τους δήμους όλης της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης δημοτικών τελών αλλά και ατέλειας για την παραχώρηση περισσότερων υπαίθριων χώρων στους καταστηματάρχες. Τις επόμενες μέρες τα μέτρα θα εξειδικευτούν με λεπτομερέστερες ανακοινώσεις.

Read more