Καλημέρα Ελλάδα: Φωτιά στο πλατό την ώρα που ήταν στον «αέρα» η εκπομπή [vid]
Ο Γιώργος Παπαδάκης σε ρόλο πυροσβέστη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλημέρα Ελλάδα: Φωτιά στο πλατό την ώρα που ήταν στον «αέρα» η εκπομπή [vid]

Καλημέρα Ελλάδα: Ψύχραιμος ο Γιώργος Παπαδάκης αντιλήφθηκε πρώτος τι γινόταν.

Καλημέρα Ελλάδα: Το πρωί της Τετάρτης ήταν επεισοδιακό για την εκπομπή.

Την ώρα που είχαν απευθείας σύνδεση με τη Μεταμόρφωση και συζητούσαν για την αστοχία στην κατασκευή των σχολικών μασκών, μια λάμπα στο πλατό πήρε κυριολεκτικά φωτιά. Ένας δυνατός θόρυβος, η παρατηρητικότητά του Γιώργου Παπαδάκη και τα αντανακλαστικά των παρουσιαστών απέτρεψαν τα χειρότερα.

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση σε δημοσιογράφους και καλεσμένους και με την άμεση επέμβαση των συνεργατών της εκπομπής η φωτιά σβήστηκε άμεσα. Όπως είπε και ο Γιώργος Παπαδάκης με το γνωστό του χιούμορ, «ε τι, μόνο φωτιές θα ανάβουμε; Να σβήνουμε κιόλας». Στο τέλος μάλιστα, όλοι οι συνεργάτες του τον χειροκρότησαν για την ψυχραιμία του και την άμεση επέμβασή του.

Φέτος το «Καλημέρα Ελλάδα» συμπληρώνει 30 σεζόν παρουσίασης στην ελληνική τηλεόραση. Η πρώτη προβολή της εκπομπής έγινε στις 28 Απριλίου του 1992 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για 30η σεζόν, με μικρή διακοπή και αντικατάσταση την περίοδο 2011-2015. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου του 2010 συμπληρώθηκαν 3.000 εκπομπές.

Το περιεχόμενο της εκπομπής περιλαμβάνει ειδήσεις, επικαιρότητα, δελτίο καιρού, πολιτική επικαιρότητα, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με την Ελλάδα και τον κόσμο. Η εκπομπή είναι το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη διάρκεια προβολής στην ελληνική τηλεόραση με σταθερά τον ίδιο παρουσιαστή, καθώς κανένα άλλο πρόγραμμα δεν έχει μεταδοθεί τόσες σεζόν έχοντας τον ίδιο οικοδεσπότη όλες τις σεζόν του. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου του 2010 συμπληρώθηκαν 3.000 εκπομπές.

Τον Ιούνιο του 2011, ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 αποφάσισε να ολοκληρώσει την μετάδοση της εκπομπής, μετά από 20 σχεδόν χρόνια, με σκοπό να δημιουργήσει μία νέα ζώνη προγραμμάτων με τον ίδιο παρουσιαστή. Η τελευταία εκπομπή προβλήθηκε την 1η Ιουλίου του 2011.Το καλοκαίρι του 2015 και μετά από επιθυμία του Γιώργου Παπαδάκη, η οποία έγινε δεκτή και από τον ΑΝΤ1, η εκπομπή ανέκτησε τον ιστορικό τίτλο με τον οποίο καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού επί 20 χρόνια. Το Καλημέρα Ελλάδα επέστρεψε τηλεοπτικά στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015 συνεχίζοντας την μετάδοσή της μέχρι σήμερα.

Read more