Ιταλία κορονοϊός: Ανοίγουν ξανά τα βιβλιοπωλεία
Τα πρώτα δειλά βήματα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία κορονοϊός: Ανοίγουν ξανά τα βιβλιοπωλεία

Ιταλία κορονοϊός: Η Ιταλία κάνει τα πρώτα βήματα προς την κανονικότητα.

Ιταλία κορονοϊός: Ανάμεσα στα πρώτα βασικά καταστήματα που ξανα-ανοίγουν στην Ιταλία είναι και τα βιβλιοπωλεία. «Δεν είναι μια συμβολική κίνηση αλλά η αναγνώριση ότι ακόμη και τα βιβλία είναι ένα βασικό αγαθό» δήλωσε ο υπουργός πολιτισμού της χώρας, Dario Franceschini.

Στις βόρειες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Λομβαρδία και στο Πιεμόντε που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία τα καταστήματα παραμένουν κλειστά αλλά ο ιταλικός νότος  αρχίζει να αφήνει κάποιες υπηρεσίες να ξανανοίξουν, ξεκινώντας από βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα που πωλούν χαρτικά και τα μαγαζιά με παιδικά ρούχα αλλά και προμήθειες.

Οι τρόποι που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και τα βιβλιοπωλεία θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες δηλαδή, περιοχές στην κεντρική Ιταλία δήλωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστές για μια άλλη εβδομάδα, ενώ ορισμένες περιοχές θα αφήσουν τα καταστήματα να ανοίγουν μόνο δύο ημέρες κάθε εβδομάδα. Φυσικά, για να παραμείνουν ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία θα πρέπει να διατηρούν αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής. Ενώ τα επιλεκτικά νέα ανοίγματα προορίζονται κυρίως για να επιτρέψουν στους μαθητές να πάρουν τις νέες προμήθειες που χρειάζονται, ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Dario Franceschini υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή έχει και ένα βαθύτερο νόημα: «Δεν είναι μια συμβολική κίνηση αλλά η αναγνώριση ότι ακόμη και τα βιβλία είναι ένα βασικό αγαθό»

Read more