Ιωάννα βιτριόλι: Προσαγωγή της βασικής υπόπτου για κατάθεση στην Ασφάλεια  [vid]
Αναμένονται οι ανακοινώσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννα βιτριόλι: Προσαγωγή της βασικής υπόπτου για κατάθεση στην Ασφάλεια [vid]

Ιωάννα βιτριόλι: Είναι η μία από τις δυο προσαγωγές που θα πραγματοποιηθούν, καθώς είναι δύο οι βασικές ύποπτοι, για την υπόθεση.

Ιωάννα βιτριόλι: Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα Πέμπτη στην προσαγωγή μίας γυναίκας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Η 35χρονη γυναίκα, η οποία κρατείται στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δούλευε σε δικηγορικό γραφείο σε κοντινή απόσταση από την επιχείρηση που εργαζόταν το θύμα στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ύποπτη δεν έχει ομολογήσει για την πράξη της. Μάλιστα, στην κατοχή της (στο σπίτι της στο Παγκράτι) εντοπίστηκαν μία τηλεκάρτα και μια περούκα στοιχεία που ερευνώνται αν είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν από τη δράστιδα της επίθεσης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που ερευνούσε την υπόθεση κατάφερε να λύσει τον γρίφο έπειτα από σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας αλλά και τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης. Ταυτόχρονα, υπάρχει και άλλη μία γυναίκα η οποία αναμένεται να καταθέσει για την ίδια υπόθεση και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ έχει ήδη προσαχθεί ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές αναζητείται ακόμη. Δεν είναι μάλλον τυχαίο ότι οι πληροφορίες το τελευταίο διάστημα μιλούσαν για δύο πρόσωπα σε ρόλους ηθικού και φυσικού αυτουργού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα ίχνη της βασικής υπόπτου από σειρά πληροφοριών κι ύστερα από τον διαδοχικό αποκλεισμό άλλων σεναρίων κι άλλων προσώπων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν ισχυρά άλλοθι. Επιπλέον, σημαντικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την ανάλυση κλήσεων στα σημεία εμφάνισης της 34χρονης (Καλλιθέα, Συγγρού στο ύψος του Φίξ, Ακαδημίας, Παγκράτι), τη μαρτυρία οδηγού ταξί κλπ.

Read more