Ημέρα της Γης 22 Απριλίου: Γιορτάζουμε με ένα hashtag
#earthday2020
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρα της Γης 22 Απριλίου: Γιορτάζουμε με ένα hashtag

Ημέρα της Γης 22 Απριλίου: Κάθε χρόνο, σαν σήμερα, πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης.

Ημέρα της Γης 22 Απριλίου: Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι εορτασμοί θα γίνουν διαδικτυακά. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί όσους το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική δράση.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η πρόσκληση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης  την ανάρτηση στα social media μιας αγαπημένης φωτογραφίας από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη, συνοδευόμενες με τα hashtags: #earthday2020 και #ypen. Μέχρι σήμερα ένα δισεκατομμύριο πολίτες εκδηλώνουν την ευαισθητοποίησή τους για το κοινό μας σπίτι, τη Γη με τη συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις. Φέτος όμως που καθόμαστε αναγκαστικά στα σπίτια μας η ευαισθητοποίησή μας έχει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά:

«Φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης μένοντας στο σπίτι μας. Παρά τα πρωτόγνωρα που ζούμε εξαιτίας του κορονοϊού, ας μην ξεχάσουμε τις βασικές έννοιες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή μας, το Περιβάλλον, τη Γη μας. Διότι δεν έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε για όλα όσα μας προβληματίζουν. Όσοι το επιθυμείτε, σας καλώ να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή –λόγω των συγκυριών– δράση. Με μια φωτογραφία ή με μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη. Σύμμαχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι άλλωστε όλοι οι πολίτες και θέλουμε από κοινού να δρούμε για τη Γη και το Περιβάλλον, για την Κλιματική Αλλαγή, για το μέλλον του πλανήτη. Είναι κοινή μας υπόθεση κι ευθύνη».

Read more