Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Δείτε το συγκινητικό βίντεο από την αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα [vid]
Η συγκινητική στιγμή της αλλαγής φρουράς σήμερα 19 Μαΐου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Δείτε το συγκινητικό βίντεο από την αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα [vid]

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: H αλλαγή φρουράς έγινε από εύζωνες που φορούν ποντιακή στολή, τιμώντας έτσι τη Γενοκτονία.

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Τα δύο μέλη της Προεδρικής Φρουράς, φορώντας τη Ζίπκα, την παραδοσιακή στολή του Πόντου, στάθηκαν δίπλα στους εύζωνες και έκαναν μαζί τους την αλλαγή, τιμώντας έτσι τη 19η Μαΐου, 101 χρόνια από τη μαύρη μέρα της Γενοκτονίας. Στην αρχή επικράτησε σιγή και στη συνέχεια η αλλαγή φρουράς πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας να θρηνεί για την ημέρα εκείνη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) απέδωσε τιμές στους 353.000 νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου στο μνημείο στην οδό Αγίας Σοφίας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου, κατέθεσαν στεφάνια. Στο σημείο βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Read more