Ίδρυμα Ωνάση: Οι αμοιβές σε όσους εργάζονται για το δωρεάν ψηφιακό του πρόγραμμα
Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί το Ίδρυμα Ωνάση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ίδρυμα Ωνάση: Οι αμοιβές σε όσους εργάζονται για το δωρεάν ψηφιακό του πρόγραμμα

Ίδρυμα Ωνάση: Η απόφαση του ιδρύματος να δώσει επιπλέον αμοιβές σε όλους εκείνους που η δουλειά τους παρουσιάζεται διαδικτυακά στο πλαίσιο του ψηφιακού του προγράμματος, ανακοινώθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου.

Ίδρυμα Ωνάση: «Η Τέχνη είναι οι εργαζόμενοί της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ίδρυμα, διότι πίσω από κάθε παράσταση που παρουσιάστηκε και μας ενέπνευσε στο διάστημα του εγκλεισμού μας στο σπίτι, υπάρχουν άνθρωποι με ονοματεπώνυμα που εργάστηκαν σκληρά.

Όχι μόνον καλλιτέχνες αλλά και τεχνικοί και άτομα άλλων ειδικοτήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον δεδομένου ότι οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης χτύπησαν σκληρά τον χώρο της ψυχαγωγίας ενώ δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σαφή εικόνα για την επόμενη μέρα.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Ωνάση

Στη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, το έργο των δημιουργών που πέρασαν από τη Στέγη, και το Ίδρυμα Ωνάση εν γένει, φτάνει στο σπίτι και στην οθόνη του καθενός, μέσα από το Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας. Στη διαδικασία αυτή παραιτηθήκαμε από οποιαδήποτε μορφή εμπορικής χρήσης και φροντίσαμε να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες από όλους τους δημιουργικούς συντελεστές των έργων που παρουσιάζονται.

Επιπλέον, με την πρωτοβουλία ENTER ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε ένα πρόγραμμα αναθέσεων, αναδεικνύοντας νέα, εξαρχής ψηφιακά έργα και ενισχύοντας τους δημιουργούς όλων των γενεών και των τεχνών, σε όσο μεγαλύτερη κλίμακα είναι αυτό δυνατόν, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αναθέσεις σε εργαζόμενους του πολιτισμού διαφόρων ειδικοτήτων. Σήμερα, ανακοινώνουμε μια νέα «Στέγη», αυτή τη φορά όχι για την παρουσίαση των έργων, αλλά για την ενίσχυση των ίδιων των εργαζόμενων στον Πολιτισμό.

Το Ίδρυμα Ωνάση θα καταβάλει μια επιπρόσθετη αμοιβή σε κάθε εργαζόμενο σε καλλιτεχνική παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση που διατίθεται στο διαδίκτυο. Και αυτό θα ισχύσει για όσες παραγωγές έχουν ήδη ανέβει στο ψηφιακό κανάλι, καθώς και για όσες πρόκειται να ανέβουν, ως ένα ακόμα έμπρακτο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μετακινούν την ψυχή και τη σκέψη μας. Καθώς τα θέατρα, οι αίθουσες τέχνης και οι συναυλιακοί χώροι περιμένουν τη μέρα που θα ανοίξουν ξανά, η υποστήριξη των εργαζόμενων στις Τέχνες είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Η Τέχνη έχει ονοματεπώνυμα.

Σημειώνεται ότι επιπλέον αμοιβή θα λάβουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι των παραγωγών που θα παρουσιαστούν από δω και στο εξής από το ψηφιακό κανάλι της Στέγης αλλά και εκείνοι που συμμετείχαν σε αυτές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Read more