Η Νεσλιχάν Κιοσέ είναι η πρώτη επαγγελματίας οδηγός του ΚΤΕΛ Κομοτηνής
Κάνει αυτό που αγαπά πιο πολύ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Νεσλιχάν Κιοσέ είναι η πρώτη επαγγελματίας οδηγός του ΚΤΕΛ Κομοτηνής

Η 22χρονη Νεσλιχάν Κιοσέ εξυπηρετεί κάθε μέρα από τη θέση της οδηγού του ΚΤΕΛ Κομοτηνής τους συμπολίτες της.

Νεσλιχάν Κιοσέ: Η 22χρονη οδηγεί κάθε μέρα περίπου 17 χιλιόμετρα από το χωριό της, το Νέο Καλλυντήριο του Δήμου Αρριανών, στη Ροδόπη, για να πάει στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα επαγγελματία οδηγό στο Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής που απ’ ό,τι φαίνεται έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη και τους πλέον «δύσπιστους» -ηλικιωμένους κυρίως- επιβάτες.

«Στην αρχή, οι γιαγιάδες κυρίως φοβόντουσαν, αλλά πλέον με χαιρετάνε με χαμόγελο και με φωνάζουν με το υποκοριστικό Νέλλη», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η νεαρή οδηγός. «Η Νεσλιχάν είναι εξαιρετική οδηγός», επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής, Νίκος Λυκούδης. Η οδήγηση τής άρεσε από μικρή. Όταν έφτασε στην κατάλληλη ηλικία, πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάει στη Θεσσαλονίκη και να σπουδάσει εκπαιδεύτρια οδηγών σε ιδιωτικό ΙΕΚ της πόλης, με τις «ευλογίες» του πατέρα της και μαζί κατάφεραν να κάμψουν την αρχική αντίσταση της μητέρας της, η οποία φοβόταν για τη σωματική της ακεραιότητα.

Οι συγχωριανοί της ήταν στην αρχή επιφυλακτικοί αλλά πλέον έχουν πειστεί και αυτοί ότι ο επαγγελματικός δρόμος που επέλεξε είναι αυτός που την κάνει ευτυχισμένη. «Στην αρχή δεν το πίστευαν και αναρωτιόνταν αν θα τα καταφέρω. Πλέον έχουν συνηθίσει στην ιδέα», λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ στην ερώτηση αν και άλλες γυναίκες του χωριού «φλερτάρουν» με την ιδέα ν’ ανέβουν ως οδηγοί σε λεωφορείο, μας απαντά πως όλες οι φίλες της θέλουν να μάθουν μεν οδήγηση αλλά καμιά δεν φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο. Όνειρό της είναι να αποκτήσει τη δική της σχολή οδηγών στην Κομοτηνή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένει άλλα δυο χρόνια, αφού θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας της προκειμένου να μπορέσει να λάβει τη σχετική πιστοποίηση και να κάνει το επόμενο επαγγελματικό της βήμα.

Το παράδειγμά της, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Με ανάρτησή της στο Twitter η ΠτΔ αναφέρει:  «Εύχομαι το παράδειγμα της Νεσλιχάν, με την οποία συναντήθηκα και συνομίλησα στην Κομοτηνή, να εμπνεύσει και άλλα κορίτσια».

Για τη Νεσλιχάν η οδήγηση σημαίνει ηρεμία. «Η οδήγηση με ηρεμεί. Ανοίγω το ραδιόφωνο, βάζω μουσική και το όποιο άγχος έχω, εξαφανίζεται», λέει χαρακτηριστικά η νεαρή οδηγός, η οποία είχε την ευκαιρία να μοιραστεί την αγάπη της για το τιμόνι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα την Κομοτηνή και είχε συνάντηση με γυναίκες της περιοχής. «Με ρώτησε η Πρόεδρος πόσο χρονών είμαι, τι σπούδασα και πώς αποφάσισα να γίνω οδηγός και της είπα την ιστορία μου. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και με άκουσε με προσοχή», θυμάται για εκείνη τη συνάντηση η Νεσλιχάν.

Η νεαρή οδηγός από το Νέο Καλλυντήριο έχει κατορθώσει να κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό και των ανδρών συναδέλφων της και του προέδρου του ΚΤΕΛ κ. Λυκούδη, ο οποίος διέκρινε αμέσως τη διάθεση και την αγάπη της για την οδήγηση και αφού τη δοκίμασε στο τιμόνι, αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψή της.

«Θέλω να μείνω στον τόπο μου. Αγαπώ την Κομοτηνή και το χωριό μου», λέει η 22χρονη.

Read more