Η Μαρέβα Μητσοτάκη αναζητά αγοραστή για την Zeus + Dione
Η σύζυγος του πρωθυπουργού αποφάσισε να διακόψει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μαρέβα Μητσοτάκη αναζητά αγοραστή για την Zeus + Dione

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δρομολογήσει την απόσυρσή της από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Μαρέβα Μητσοτάκη: Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητά αγοραστή για τις μετοχές της στην Zeus + Dione ενώ φεύγει και από την αντιπροεδρία της Endeavor.

Η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι –Μητσοτάκη βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πώλησης των μετοχών της. Μια απόφαση καθόλου εύκολη διότι η μεν εταιρεία Zeus + Dione ήταν ένα δικό της δημιούργημα στο οποίο έχει αφιερώσει ατελείωτες ώρες και ενέργεια, το δε παράρτημα της Endeavor στη χώρα μας ιδρύθηκε από εκείνη και είχε βοηθήσει πολύ στη διάδοση της επιχειρηματικότητας στους νέους. Το γεγονός όμως της εμπλοκής της στην πολιτική, έστω και έμμεσα καθότι πρώτη κυρία της χώρας, δεν της επιτρέπει την εμπλοκή με επιχειρηματικές δραστηριότητες και όλα όσα αυτές συνεπάγονται.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι–Μητσοτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και έχει καταγωγή από την Πολωνία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Ο Αιγύπτιος παππούς της ήταν ναυπηγός και ο πρώτος Έλληνας που σπούδασε στο Newcastle College, ενώ η γιαγιά της προέρχεται από την παλιά εμπορική οικογένεια Λούβαρη της Τήνου. Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφκσι, είχε τη δική του φαρμακοβιομηχανία αλλά ήταν και λάτρης της τέχνης –είχε τη δική του Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία.

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Και μπορεί η γκαλερί να έκλεισε το 1975, με τον παππού της να δωρίζει πολλά έργα τέχνης στο Μουσείο Τέχνης του Lodz στην Πολωνία, ωστόσο από αυτόν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κληρονόμησε την αγάπη για την τέχνη. Έχει, μάλιστα, κρατήσει ένα κουτί φαρμάκων του 1700 από τη συλλογή του. Οι γονείς της γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην Ελβετία, όπου σπούδαζαν και οι δύο Ιατρική. Μετά από μερικά χρόνια χώρισαν, με τη Μαρέβα να μεγαλώνει με τη γιαγιά της και τη μητέρα της να ξαναπαντρεύεται, αποκτώντας ακόμη ένα παιδί, τον ετεροθαλή αδελφό της, Γιώργο.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη μπορεί να είναι γνωστή από τον οίκο μόδας Zeus + Dione, ωστόσο πριν από αυτό εργάστηκε στον χώρο της διοίκησης και των επενδύσεων. Συγκεκριμένα, το 1996 η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεκίνησε να εργάζεται στην Deutsche Bank, ενώ το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors SA και το 2010 την Eternia Capital.

Στον χώρο της μόδας αποφασίζει να μπει το 2012, μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα, ιδρύοντας το fashion brand «Zeus + Δione» μετά από πρόταση του σεναριογράφου του «Κυνόδοντα», Ευθύμη Φιλίππου. Πλέον, το όνομά της έχει ταυτιστεί με τη μόδα, την αισθητική, τις λιτές γραμμές και η εταιρεία τους παράγει σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, που αντλούν την έμπνευσή τους από την ελληνική παράδοση, συνδυάζοντας την κλασική πλευρά του αρχαιοελληνικού και φολκλόρ στυλ με σύγχρονα στοιχεία. Μια εταιρεία που σύμφωνα με την Καθημερινή αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει.

Read more