Η επιστροφή του Νίκου Χαρδαλιά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό σε νέα ώρα
Ξεκινά και πάλι την ενημέρωση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η επιστροφή του Νίκου Χαρδαλιά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό σε νέα ώρα

Νίκος Χαρδαλιάς: Επιστρέφει μετά από 1,5 μήνα για εβδομαδιαία ενημέρωση.

Είκος Χαρδαλιάς: Χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα θα επιστρέψει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σήμερα στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού και την εξέλιξη των κρουσμάτων.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, η ενημέρωση θα είναι εβδομαδιαία και όχι καθημερινή, ενώ δε θα γίνει το απόγευμα αλλά στη 1 το μεσημέρι. Στις 13:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μιλήσει για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας, αλλά και τα μέτρα που θα παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση. Η ενημέρωση επιστρέφει καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσης, από σήμερα θα τεθούν σε εφαρμογή τρία νέα μέτρα στις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Τι αποφασίστηκε:

  • Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.
  • Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.
  • Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται πως τα νέα για την εξέλιξη των νέων κρουσμάτων είναι αισιόδοξα. Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν, εντοπίστηκαν μόλις 11 κρούσματα και από αυτά τα 5 ήταν εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 4.012.

Read more