Η 23χρονη αθλήτρια – φαινόμενο Simone Biles μηνύει την Ολυμπιακή Επιτροπή για σεξουαλική κακοποίηση
Μια αθλήτρια φαινόμενο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η 23χρονη αθλήτρια – φαινόμενο Simone Biles μηνύει την Ολυμπιακή Επιτροπή για σεξουαλική κακοποίηση

Simone Biles: Η αμερικανίδα αθλήτρια υπέβαλε μήνυση κατά της αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και της ομοσπονδίας γυμναστικής της χώρας της.

Simone Biles: Μαζί με 139 ακόμα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, η 23χρονη Simone Biles, μία από τις πιο σημαντικές αθλήτριες ενόργανης γυμναστικής του κόσμου, υπέβαλε μήνυση κατά της αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και της ομοσπονδίας γυμναστικής της χώρας της.

Η Simone Biles έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον γιατρό της
Η Αμερικανίδα αθλήτρια με τα 30 ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια υπέγραψε κοινή μηνυτήρια αναφορά προς όλους όσοι κάλυπταν για χρόνια τον γιατρό της Εθνικής Ομάδας, Larry Nassar. O Nassar έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε πάνω από 250 γυναίκες και νεαρές κοπέλες από το 1992 έως και το 2015, οπότε και καταδικάστηκε σε πολλά χρόνια φυλάκισης. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η Biles.

Η καταδίκη του Nassar όμως δεν έφερε τη δικαίωση καθώς σύμφωνα με την ίδια και τα υπόλοιπα θύματα, υπήρχαν άτομα που για καιρό κάλυπταν τον γιατρό και φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ατιμωρησία του εδώ και χρόνια.

Μάλιστα τόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ όσο και η Ομοσπονδία Γυμναστικής πρότειναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 215 εκατ. δολαρίων σε 7 γυμνάστριες που είχαν καταγγείλει τον ασυνείδητο γιατρό, o oποίος, όμως δεν έγινε ποτέ δεκτός από εκείνες.

Η Biles, καθώς και τα υπόλοιπα θύματα του Nassar έχουν τιμηθεί για το θάρρος τους με το βραβείο Arthur Ashe Courage. Όπως έχει δηλώσει η ίδια η αθλήτρια, ο άντρας αυτός άρπαξε από εκείνη ένα κομμάτι της, που δεν θα πάρει ποτέ πίσω.

Read more