Γιώργος Κιμούλης: Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Η ανακοίνωση
Προς αναζήτηση νέας συμφωνίας από τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Κιμούλης: Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Η ανακοίνωση

Γιώργος Κιμούλης: Ο ηθοποιός τέθηκε εκτός Φεστιβάλ λόγω των καταγγελιών για λεκτική και ψυχολογική βία.

Γιώργος Κιμούλης: Ως αποτέλεσμα των επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του για λεκτική και ψυχολογική βία, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποφάσισε την απομάκρυνσή του.

Σε ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ αναφέρει πως είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στη δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά» πρόσθεσε.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» κατέληξε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην ανακοίνωσή του.

Read more