Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άμεση απομάκρυνση Καλέμη μετά τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του διεθνή μπασκετμπολίστα [vid]
Απαράδεκτοι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άμεση απομάκρυνση Καλέμη μετά τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του διεθνή μπασκετμπολίστα [vid]

Γιάννης Αντετοκούνμπο: H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καλέμη από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο Κωνσταντίνος Καλέμης με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε ρατσιστικά σχόλια εις βάρος του Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Κεραμέως εκφράζει την απόλυτη καταδίκη της για τους χαρακτηρισμούς Καλέμη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Καλέμης έκανε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση της ιστοσελίδας «Πρώτο Θέμα» στο Twitter, όπου αποκαλούσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «μαϊμού» και «αχάριστο», ενώ, στο παρελθόν, ο ίδιος είχε επιτεθεί ξανά στο διεθνή Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Στην εν λόγω συνέντευξη στο «Bleacher Report», ο διεθνής μπασκετμπολίστας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την φτώχεια, τον ρατσισμό που γνώρισε στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος»

Η κ. Κεραμέως πριν προβεί στην απομάκρυνση Καλέμη είχε διατάξει έρευνα για το περιστατικό. Το θέμα έθεσε αρχικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό του, ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στο προφίλ του Linkedin ο ίδιος δηλώνει σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Read more