Φοίβος Δεληβοριάς Σωκράτης Μάλαμας: Οι αναρτήσεις για την ανύπαρκτη στήριξη στους καλλιτέχνες Οι αναρτήσεις για την ανύπαρκτη στήριξη στους καλλιτέχνες
Οι δύσκολες ώρες του καλλιτεχνικού κλάδου μέσα από τις αναρτήσεις των καλλιτεχνών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοίβος Δεληβοριάς Σωκράτης Μάλαμας: Οι αναρτήσεις για την ανύπαρκτη στήριξη στους καλλιτέχνες Οι αναρτήσεις για την ανύπαρκτη στήριξη στους καλλιτέχνες

Φοίβος Δεληβοριάς Σωκράτης Μάλαμας: Οι καλλιτέχνες αντέδρασαν έντονα στην καθυστερημένη τους ένταξη για την παροχή του επιδόματος των 800 ευρώ.

Φοίβος Δεληβοριάς Σωκράτης Μάλαμας: Είδαμε χθες σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κλάδο και έναν έναν αρκετούς καλλιτέχνες να μιλούν ή/και να κάνουν αναρτήσεις στα social media διαμαρτυρόμενοι για την καθυστερημένη ένταξη τους σε σχέση με άλλους κλάδους, στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, ενώ πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση διεξαγωγής φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μάλιστα έκαναν και παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Απριλίου έξω απ το υπ. Εργασίας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σωκράτης Μάλαμας ήταν δύο από αυτούς.

Φοίβος Δεληβοριάς: Μια τελευταία μαύρη ανάρτηση

Ο γνωστός δημιουργός, που συνοδεύει τη δημοσίευσή του με μία μαύρη εικόνα, αναφέρει πως η επίσημη σελίδα του στο Facebook αναστέλλει τη λειτουργία της μέχρι η κυβέρνηση να ανακοινώσει εξαμηνιαίο ταμείο ανεργίας που να περιλαμβάνει τους ανθρώπους που δουλεύουν στο θέαμα-ακρόαμα, να ενισχυθεί η έναρξη λειτουργίας της ΕΔΕΜ, και να δημιουργηθεί «σαφής και σταδιακός χάρτης επιστροφής μας στη δουλειά, όπως συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες».

«Είναι σαφές νομίζω πως η διάθεσή μας να προσφέρουμε σε όσους υποφέρουν, φάνηκε τις μέρες του lockdown (η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε ήδη αρκετές φορές αυτό). Αυτή τη στιγμή -σε απάντηση- οδηγεί όλους τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους στον αφανισμό. Από δω λοιπόν, σιωπή. Από κάτω τρόμος και θυμός.Και συζητήσεις για συλλογικές πράξεις, με όλους τους συναδέλφους μου. Ελπίζω όχι πράξεις απελπισίας», αναφέρει στο κλείσιμο της ανάρτησή του.

Σωκράτης Μάλαμας: Αδιαφορία και προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης

Ο Σωκράτης Μάλαμας δημοσιοποίησε την Τετάρτη στο Facebook ένα χειρόγραφο μήνυμα και τραγούδησε ένα κομμάτι με νόημα, όπως κάνει κάθε μέρα κατά την περίοδο του lockdown.

«Το σημερινό τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους – συνεργάτες – γνωστούς και αγνώστους από όλο το φάσμα των τεχνών και από όλους τους κλάδους των εργασιών. Η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης για όλους αυτούς είναι πνιγμός και εξαφάνιση, μάλλον με πολύ στοχευμένη πρόθεση».

Read more