Φεστιβάλ Καννών 2020: Ο κορονοϊός έφερε την οριστική του αναβολή
Οριστική αναβολή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Καννών 2020: Ο κορονοϊός έφερε την οριστική του αναβολή

Φεστιβάλ Καννών 2020: Η νέα ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Φεστιβάλ Καννών 2020: Σε συνέχεια των εξαγγελιών του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, για την ακύρωση όλων των μαζικών εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι, φαίνεται ότι το σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ δεν πρόκειται να διεξαχθεί μέσα στο 2020 με τη συνηθισμένη του μορφή. Υπάρχουν σκέψεις να μετασχηματιστεί σε…κάτι άλλο, δίνοντας προτεραιότητα στην στήριξη της κινηματογραφικής παραγωγής, εφόσον το Φεστιβάλ των Καννών, είναι ένας βασικός πυλώνας για την κινηματογραφική βιομηχανία.

Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Καννών

Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, τη Δευτέρα 13 Απριλίου αποδεχτήκαμε ότι η αναβολή του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που αρχικά εξετάστηκε για τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, δεν αποτελεί πλέον επιλογή.
Είναι προφανώς δύσκολο να υποθέσουμε ότι το Φεστιβάλ των Καννών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί φέτος στην αρχική του μορφή.
Παρ ‘όλα αυτά, από χθες το βράδυ έχουμε ξεκινήσει πολλές συζητήσεις με επαγγελματίες, στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Ολοι συμφωνούν ότι το Φεστιβάλ των Καννών, ένας βασικός πυλώνας για την κινηματογραφική βιομηχανία, πρέπει να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα που θα επιτρέπουν την υποστήριξη του κινηματογραφικού έτους, καθιστώντας τις Κάννες 2020 πραγματικότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Οταν περάσει η υγειονομική αυτή κρίση, της οποίας η επίλυση παραμένει η προτεραιότητα όλων, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ξανά και να αποδείξουμε τη σημασία του σινεμά και του ρόλου που διαδραματίζουν στη ζωή μας το έργο του, οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες, οι κινηματογράφοι και το κοινό τους. Ετσι πρόκειται να συνεισφέρουν στο Φεστιβάλ των Καννών, η Αγορά των Ταινιών (Marché du Film) και οι παράλληλες ενότητες (Εβδομάδα Κριτικής, Το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, ACID). Δεσμευόμαστε γι’ αυτό και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους είναι δίπλα μας, δημόσιοι αξιωματούχοι (Δημαρχείο των Καννών, Υπουργείο Πολιτισμού, το CNC), μέλη της βιομηχανίας καθώς και οι συνεργάτες μας.
Όλοι γνωρίζουν ότι η αβεβαιότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί διεθνώς σχετικά με την υγειονομική κατάσταση. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε σύντομα σχετικά με το σχήμα που θα πάρουν τελικά οι Κάννες του 2020.

Read more

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπύρος Μπιμπίλας: «Λυπάμαι Δημήτρη» - H απάντηση στον Λιγνάδη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youtuber τροχαίο: Σκοτώθηκε γνωστός Έλληνας Youtuber σε κόντρες με μηχανές [vid]

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοίβος Δεληβοριάς: «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος» - Από χθες είμαστε όλοι επαγγελματίες [vid]

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατερίνα Ριτσάτου: Η καθηγήτρια του ΑΠΘ που προστάτευσε τον φοιτητή από τα ΜΑΤ [pic]

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το νέο 5ψηφιο νούμερο ειδικά για το λιανεμπόριο - Δεν θα έχει σχέση με το 13033 [vid]

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Μόνη λύση η παραίτηση της Λίνας Μενδώνη - Η ανακοίνωση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Οδηγήθηκε στην ανακρίτρια – Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Λίνα Μενδώνη μιλά για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και μας εξαπάτησε»