Εθνικό Θέατρο Αγγλίας: Ανεβάζει παραστάσεις στο YouTube
Θεατρικές παραστάσεις οnline από το εθνικό Θέατρο της Αγγλίας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθνικό Θέατρο Αγγλίας: Ανεβάζει παραστάσεις στο YouTube

Εθνικό Θέατρο Αγγλίας: Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας ανακοίνωσε πως θα προβάλει online μερικές από τις δημοφιλέστερες παραγωγές του, εντελώς δωρεάν. Οι παραστάσεις θα ανεβαίνουν κάθε Πέμπτη στο κανάλι του θεάτρου στο YouTube.

Εθνικό Θέατρο Αγγλίας: Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας ανεβάζει παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας online ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών. Το πρόγραμμα online προβολών έχει τίτλο «National Theatre at Home» και θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Απριλίου με την κωμωδία του Ρίτσαρντ Μπιν «One Man, Two Guvnors», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς Κόρντεν. Η παραγωγή έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο διασκεδαστικές στην ιστορία του Εθνικού Θεάτρου.

Ακολουθεί η θεατρική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος της Σαρλότ Μπροντέ «Τζέιν Έιρ» από την Σάλι Κούκσον (πρώτη μετάδοση 9 Απριλίου, διαθέσιμη μέχρι τις 16 Απριλίου), το «Νησί των Θησαυρών» του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον (16 Απριλίου) και η «Δωδεκάτη Νύχτα» του Σαίξπηρ (23 Απριλίου).

Τα βίντεο θα ανεβαίνουν κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα (ώρα Αγγλίας) και έπειτα θα είναι διαθέσιμα για επτά ημέρες. Συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί έχουν αποποιηθεί τα πνευματικά τους δικαιώματα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα. Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Απριλίου, από τις 21.00 ώρα Ελλάδας (19.00 ώρα Αγγλίας), που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τις εξαιρετικές αυτές θεατρικές παραστάσεις από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας στο κανάλι YouTube του National Theatre.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του Royal National Theatre, NT Live, άνοιξε την αυλαία του στην Αθήνα το 2011 σηματοδοτώντας την αρχή μιας πολυετούς συνεργασίας με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Βρετανική Πρεσβεία.

Read more