Επίθεση με βιτριόλι: Τα κινητά τηλέφωνα δίνουν τη λύση – Πως συμβάλλουν στην έρευνα της αστυνομίας
Η 34χρονη κοπέλα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Τα κινητά τηλέφωνα δίνουν τη λύση – Πως συμβάλλουν στην έρευνα της αστυνομίας

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη Ιωάννα δίνει συνεχείς μάχες στο νοσοκομείο και η αστυνομία δεν έχει σταματήσει λεπτό τις έρευνες που την φέρνουν όλο και πιο κοντά στη δράστιδα.

Επίθεση με βιτριόλι: Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας συλλέγουν όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν για να δομήσουν μια ακλόνητη έρευνα που θα μπορέσει να σταθεί στο δικαστήριο.

Η ελληνική αστυνομία συνεχίζει οργανωμένες έρευνες και λογικά βήματα για να ξεσκεπάσει τη μαυροφορεμένη αποφεύγοντας να δώσει ανοικτά και δημόσια περισσότερες πληροφορίες. Ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα προσεκτικά οργανωμένο έγκλημα.

Η μαυροφορεμένη γυναίκα ήταν πολύ προσεκτική πριν φτάσει να ρίξει το βιτριόλι:

  • Αρχικά, χαρτογραφήσε τις κάμερες της περιοχής
  • Προμηθεύτηκε το βιτριόλι από το διαδίκτυο με πλαστά στοιχεία και διεύθυνση
  • Έφτασε με λεωφορείο της γραμμής στην περιοχή της επίθεσης
  • Χρησιμοποίησε ταξί για τη διαφυγή που παρήγγειλε μέσω τηλεφωνικού θαλάμου
  • Είχε ανενεργό οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο ώστε να μην εντοπιστεί
  • Πρόβαρε πολλές φορές την ενέργειά της
Η διαδρομή με το ταξί

Αυτό βέβαια που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς είναι οι μάρτυρες. Κομβική είναι η μαρτυρία του οδηγού του ταξί που περιέγραψε το δρομολόγιο διαφυγής από την Ελευθερίου Βενιζέλου πολύ κοντά στην ασφαλιστική εταιρεία στην Αγία Ελεούσα Καλλιθέας που δούλευε η Ιωάννα μέχρι το Καλλιμάρμαρο και συγκεκριμένα ένα μικρό δρομάκι ανάμεσα στο Καλλιμάρμαρο και το Ά Νεκροταφείο Αθηνών που επίσης είχε επιλεγεί ώστε να μην έχει ενεργές κάμερες. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε επίσης και η ηχογραφημένη από το ραδιοταξί συνομιλία της δράστιδος όπου ακούγεται η φωνή της.

Τα κινητά τηλέφωνα

Επίσης τα τηλέφωνα των ύποπτων γυναικών που εξετάζονται ως πιθανές ύποπτοι από άλλες μαρτυρίες, συγγενών, συναδέλφων και του ίδιου του θύματος έχουν ήδη ελεγχθεί και έχουν εξαχθεί πολύτιμα συμπεράσματα. Όλα τα κινητά ήταν ανοιχτά τις επίμαχες ώρες αλλά εξέπεμπαν από αλλού εκτός από ένα που ήταν κλειστό και άνοιξε λίγη ώρα αργότερα.

Οι κλήσεις που δέχτηκε ή έκανε το συγκεκριμένο κινητό τις ώρες και μέρες μετά την επίθεση πιθανόν να δώσουν απαντήσεις στο μυστήριο των τελευταίων εβδομάδων ενώ εξετάζεται εξονυχιστικά και το άλλοθι που προέβαλε η κάτοχος του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου που είναι φυσικά αθώα μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Το εάν η μαυρομαφορεμένη γυναίκα είναι ο φυσικός ή ο ηθικός αυτουργός είναι κάτι που η αστυνομία μάλλον έχει καταλήξει αλλά οι πληροφορίες αυτές είναι λογικά να μην διαρρέουν ώστε να μπορέσει να «χτιστεί« μια πλήρης δικογραφία που δεν θα επιτρέπει «παραθυράκια» με τις επόμενες κινήσεις να είναι θέμα χρόνου.

Read more