Επίδαυρος: Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη με μάσκες για να παρακολουθήσουν τους «Πέρσες» [pics]
Το πρωθυπουργικό ζεύγος στην Επίδαυρο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίδαυρος: Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη με μάσκες για να παρακολουθήσουν τους «Πέρσες» [pics]

Επίδαυρος: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα παρακολούθησαν τους «Πέρσες» που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Επίδαυρος: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, βρέθηκαν στην Επίδαυρο την Κυριακή 26 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν τους «Πέρσες».

Μαζί τους βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που παρακολούθησε και το Σάββατο την παράσταση. Και οι δύο φορούσαν μάσκα κατά την είσοδό τους στον χώρο μέχρι που κάθισαν στις θέσεις τους.

Στις 25 Ιουλίου 2020, οι «Πέρσες» έγιναν η πρώτη αρχαία ελληνική τραγωδία που μεταδόθηκε ζωντανά διεθνώς μέσω του YouTube, με αφορμή τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το έργο ήταν μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθετήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η απόδοση του έργου έγινε στα αρχαία και νέα Ελληνικά, ενώ Αγγλικοί υπότιτλοι προβλήθηκαν στο YouTube.

Στους «Πέρσες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Καραθάνος και Αργύρης Πανταζάρας.

Η τραγωδία «Πέρσες» (αυθεντικός αρχαίος τίτλος: Πέρσαι), είναι το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου και θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Είναι η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά επτά χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό): πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

Στην Αντίπαρο ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του

Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 ωστόσο ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, συναντήθηκαν στην Αντίπαρο με τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον, βγάζοντας μάλιστα και μια κοινή φωτογραφία με το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ να κρατά στα χέρια τα ελληνικά τους διαβατήρια.

Το εν λόγω στιγμιότυπο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφοντας: «Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον είναι πλέον υπερήφανοι Έλληνες πολίτες».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Τομ Χανκς πολιτογραφήθηκε Έλληνας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού. Τόσο ο ίδιος ο βραβευμένος ηθοποιός, όσο και η σύζυγός του, η οποία έχει καταγωγή από την Ήπειρο επισκέπτονται συχνά τη χώρα μας.

Φωτογραφίες: Βασίλης Παπαδόπουλος / EUROKINISSI

Read more