Δημήτρης Λιγνάδης: Οι αφίσες στο κέντρο της πόλης και η είδηση για διαφυγή στο εξωτερικό [pic]
Παραμένει στο σπίτι του στην Αθήνα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι αφίσες στο κέντρο της πόλης και η είδηση για διαφυγή στο εξωτερικό [pic]

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι αφίσες του ηθοποιού και σκηνοθέτη που κυκλοφορούν στην πόλη τον παρουσιάζουν ως καταζητούμενο.

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ένα από τα πρόσωπα της ημέρας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου αναφέροντας ότι η εν λόγω απόφασή του είναι απόρροια «τοξικού κλίματος, φημών, υπονοούμενων και διαρροών για το πρόσωπο του», καθώς το όνομα του έχει ακουστεί για πιθανές καταγγελίες σε βάρος του.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν και τοιχοκολλήθηκαν σε δρόμους της Αθήνας αφίσες με το πρόσωπό του σε κίτρινο φόντο και τη λεζάντα- με κεφαλαία γράμματα- «Σίχαμα θα πληρώσεις για όλα», με ένα κόκκινο αστέρι στο πάνω δεξιό της μέρος, χωρίς να υπάρχει φυσικά, υπογραφή, όμοιες με αυτές που έβαζαν για τους καταζητούμενους.

Από την άλλη, το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου η Έλενα Ακρίτα μετέφερε μια πληροφορία μέσα από τα social media της την οποία όμως, λίγη ώρα αργότερα έκανε edit προσθέτοντας στοιχεία που δεν επιβεβαιώνουν την αρχική θέση της. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε πως «πληροφορίες λένε πως διέφυγε ο Λιγνάδης στο εξωτερικό για να προλάβει το αυτόφωρο. Η είδηση με επιφύλαξη».

Σύμφωνα με το NEWS24/7 όμως, ο Δημήτρης Λιγνάδης επικοινώνησε με την ενημερωτική σελίδα και απάντησε στις φήμες με την εξής δήλωση: «Έχω μέρες να γελάσω. Ποιο εξωτερικό; Δεν έχω φύγει και δεν έχω λόγο να φύγω. Παραμένω στην Αθήνα, στο σπίτι μου. Δεν ισχύουν αυτά που γράφονται. Δεν έχω λόγο να φύγω». Και τότε η γνωστή δημοσιογράφος προέβη σε σχετική διόρθωση.

Όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

«επιδιώκει να είναι εδώ ο κύριος Λιγνάδης. Έχει ήδη γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές ότι είναι διαθέσιμος και επιθυμεί ανά πάσα στιγμή να δώσει εξηγήσεις, όποτε του ζητηθεί, για οποιοδήποτε θέμα». «Τις τελευταίες ημέρες ο κύριος Λιγνάδης έχει γίνει δέκτης ανήθικων επιθέσεων και συκοφαντικών σχολίων. Έχει επιλέξει να απαντήσει με τον δέοντα τρόπο στον χρόνο που θα κρίνει κατάλληλο και κυρίως ενώπιον του φυσικού δικαστή».

«Τώρα κάποιοι εξέλαβαν αυτή τη στάση ως αδυναμία και δυστυχώς άλλοι όταν διαπίστωσαν ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά, όπως μάλλον ήλπιζαν, προχώρησαν ακόμα περισσότερο. Ουσιαστικά, θα χρησιμοποιήσω και την έκφρασή του, ότι βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα, όπου περιλαμβάνει κάθε μέρα και μία διαφορετική ιστορία και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν υπάρξει κάποτε και συνεργάτες του. Καλά τους περισσότερους δεν τους γνωρίζει ούτε κατ’ όψιν, και οι περισσότεροι δεν λένε καν το όνομά τους», κατέληξε.

Read more