Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Η Ελλάδα κατέκτησε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο [vid]
«Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε το δρόμο»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Η Ελλάδα κατέκτησε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο [vid]

Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Ένα έξυπνο μπαστούνι για τυφλούς, δημιούργησε η Ελληνική ομάδα.

Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Η Ίριδα Αγγελοπούλου, η Βασιλική Ηλιάδη και ο Χρήστος Ρέντζης, από την ομάδα του PlaisioBots, κατέκτησαν την ανώτατη διάκριση του διαγωνισμού.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα κατακτά χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Η ομάδα Plaisiobots εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC) στη Νότια Κορέα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό με θέμα «Robot: The Future Transportation».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 60 ομάδες από όλο τον κόσμο, με την Ελλάδα να κατακτά την πρωτιά χάρη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των παιδιών, που κατασκεύασαν το “Buddy the Cane”.

Το ρομποτικό μπαστούνι διαθέτει 3-D αισθητήρα ανίχνευσης που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη για εμπόδια   που τυχόν βρίσκονται στον δρόμο του.

Οι Plaisiobots, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, προπονούνταν κάθε σαββατοκύριακο για έναν ολόκληρο χρόνο, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ρομποτικής, Διάνας Βουτυράκου και του βοηθού της, Ιάσονα Σόμογλου. Η ομάδα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πλαίσιο και του Co-CEO Κώστα Γεράρδου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,

«Η Ελλάδα μπορεί να γράφει ιστορία, τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα, αν όχι πιο ταλαντούχα από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, και η παιδεία μας μπορεί και οφείλει να αλλάξει. Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο».

Read more