Bill Gates: Τα βιβλία του καλοκαιριού [pics]
Οι προτάσεις του έχουν πάντα ενδιαφέρον
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Bill Gates: Τα βιβλία του καλοκαιριού [pics]

Bill Gates: Η παράδοση του καλοκαιριού είναι τα βιβλία που παραδοσιακά προτείνει ο Bill Gates.

Bill Gates: Μέσα από το blog του, GatesNotes, μας προτείνει κάθε χρόνο εκεί κοντά στο καλοκαίρι τα αγαπημένα του βιβλία για τις διακοπές.

Φέτος, έπρεπε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που έφερε ο κορονοϊός στις ζωές μας, και έτσι οι θεματικές των βιβλίων που συνιστά πραγματεύονται προηγούμενες πανδημίες, περιεχόμενο περί πολιτικών και κυβερνητικών ειδήσεων, αλλά και ό, τι αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα, μία από τις επιλογές του, εξηγεί το πώς μπορούμε να ανακάμψουμε από ένα βαρύ ψυχολογικό τραύμα…

Δείτε τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του.

The Choice, Dr. Edith Eva Eger

Αυτό το βιβλίο αποτελεί εν μέρει έναν οδηγό που βοηθάει στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού τραύματος. Η Eger ήταν μόλις 16 ετών όταν στάλθηκε μαζί με την οικογένειά της στο Άουσβιτς. Αφού επέζησε από τις απίστευτες φρικαλεότητες, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κι έγινε ψυχοθεραπεύτρια. Οι εμπειρίες της, τής δίνουν μια μοναδική διαισθητική ματιά, με την οποία μπορούν να ταυτιστούν πολλοί άνθρωποι αυτήν την περίοδο -που όλος ο πλανήτης βιώνει δύσκολες καταστάσεις.

Cloud Atlas, David Mitchell

Είναι το είδος του μυθιστορήματος, για το οποίο θα σκεφτείτε και θα μιλήσετε για πολύ καιρό αφού το τελειώσετε. Η πλοκή του είναι λίγο δύσκολο να εξηγηθεί, διότι περιλαμβάνει έξι αλληλένδετες ιστορίες, που πραγματοποιούνται ανάμεσα σε διάφορους αιώνες -συμπεριλαμβανομένης μιας που άρεσε ιδιαίτερα στον Gates για έναν νεαρό Αμερικανό γιατρό σε ένα ιστιοφόρο στον Νότιο Ειρηνικό στα μέσα του 1800. Ωστόσο, αν έχετε τη διάθεση για ένα πραγματικά συναρπαστικό ανάγνωσμα που παρουσιάζει το καλό και το κακό της ανθρωπότητας, θα σας ενθουσιάσει!

The Ride of a Lifetime, Bob Iger

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τον Gates. Ο Iger κάνει μια καταπληκτική δουλειά εξηγώντας, πώς είναι πραγματικά να είσαι διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης εταιρίας. Είτε ψάχνετε για επιχειρηματικές συμβουλές, ή απλά για κάτι ενδιαφέρον να διαβάσετε, θα απολαύσετε σίγουρα τις ιστορίες του σχετικά με την επίβλεψη της Disney, κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο μεταμορφωτικές στιγμές της.

The Great Influenza, John M. Barry

Είναι αλήθεια, ότι ζούμε μια πρωτοφανή στιγμή αυτήν την περίοδο. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια ιστορική σύγκριση, η πανδημία της γρίπης του 1918 είναι ό,τι πιο σχετικό μπορείτε να βρείτε. Ο Barry θα σας διδάξει σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα από τα πιο θανατηφόρα κρούσματα ιού στην ανθρώπινη ιστορία. Παρόλο που το 1918 ήταν μια πολύ διαφορετική εποχή από τη σημερινή, η Great Influenza είναι μια καλή υπενθύμιση, ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε πολλές από τις ίδιες προκλήσεις.

Good Economics for Hard Times, Abhijit V. Banerjee & Esther Duflo

Ο Banerjee και ο Duflo κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ στις Οικονομικές Επιστήμες μόλις πέρυσι. Αποτελούν δύο από τους πιο έξυπνους οικονομολόγους εν ενεργεία σήμερα. Ευτυχώς για εμάς, είναι επίσης πολύ καλοί στο να κάνουν τα οικονομικά προσιτά στον μέσο άνθρωπο. Το τελευταίο τους βιβλίο επιχειρηματολογεί επάνω στην ανισότητα και στους πολιτικούς διχασμούς, εστιάζοντας σε πολιτικά θέματα χωρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Read more