Άρση περιοριστικών μέτρων κομμωτήρια: Πώς θα λειτουργήσουν – Το νέο ωράριο και οι κανόνες
Social distancing και στα κομμωτήρια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρση περιοριστικών μέτρων κομμωτήρια: Πώς θα λειτουργήσουν – Το νέο ωράριο και οι κανόνες

Άρση περιοριστικών μέτρων κομμωτήρια: Με ραντεβού, μάσκες και γάντια θα λειτουργούν από εδώ και πέρα τα κομμωτήρια.

Άρση περιοριστικών μέτρων κομμωτήρια: Επιτέλους ήρθα η ώρα που όλοι περιμέναμε. Στις 4 Μαΐου ξεκινά η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων με αρκετές όμως αλλαγές, που θα εναρμονίζονται στη νέα πραγματικότητα.

Ειδικότερα,

  1. Η προέλευση στα κομμωτήρια θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού και ο ιδιοκτήτης θα κρατά συγκεκριμένο κατάλογο.
  2. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις.
  3. Θα τηρούνται δύο μέτρα ανά θέση εργασίας.

Το ωράριο αλλάζει και πλέον τα κομμωτήρια θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι περιορισμοί που θα ισχύουν ανά τετραγωνικά και για εμβαδόν έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται 4 άτομα. Ίδιοι κανόνες με μάσκα, γάντια, ραντεβού και αποστάσεις θα ακολουθούνται και στα κουρεία. Παράλληλα, ισχύει και ο κανόνας του επιπέδου στα κομμωτήρια. Αν ένα κατάστημα έχει δυο επίπεδα τότε δεν θα επιτρέπεται άνω των 2 ατόμων ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Πόσοι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα:

  • Έως 20 τ.μ, παρουσία έως 4 άτομα
  • 20-100 τ.μ, παρουσία 4 +1 ανά τ.μ
  • Άνω των 100 τ.μ, 12+1 ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
Τι ζητούν οι πελάτισσες

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες κομμωτηρίου είναι κλεισμένοι από ραντεβού τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εβδομάδες, ενώ ειδικό βάρος δίνεται σε πελάτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, φροντίζουν τα ραντεβού αυτών των ανθρώπων να γίνονται ώρες κατά τις οποίες δε θα υπάρχουν άλλα άτομα μέσα στο κομμωτήριο. Άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι η αραίωση των καθισμάτων, τα αντισηπτικά και η χρήση μάσκας και γαντιών. Όσο για το ποιο είναι το πρώτο πράγμα που ζητούν γυναίκες τώρα που θα τελειώσει η καραντίνα είναι: Ανανέωση στο χρώμα και στο κούρεμα τους για να αισθανθούν πιο όμορφα και να ανέβουν ψυχολογικά κάτι που όλες χρειάζονται ειδικά μετά τον εγκλεισμό.«Νομίζω πως η πιο συνηθισμένη ερώτηση που ακούω εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι από πελάτισσες μας είναι το εάν θα είναι οι πρώτες που θα καθίσουν στην καρέκλα μας μετά το τέλος της καραντίνας, και πόσο επικίνδυνο είναι να μεταδοθεί ο ιός» ανέφερε γνωστή hair expert.

Παρόλο που ούτε οι αρχές αλλά ούτε και οι επαγγελματικές οργανώσεις δεν έχουν ακόμη δώσει σαφείς οδηγίες, οι ίδιοι οι κομμωτές πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν τι πρέπει να κάνουν.

Read more