Άρση μέτρων γυμναστήρια: Ανοίγουν νωρίτερα – Οι ανακοινώσεις [vid]
Η πολυαναμένομενη επιστροφή σε αθλητικούς χώρους και αίθουσες φαίνεται θα επισπευσθεί
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρση μέτρων γυμναστήρια: Ανοίγουν νωρίτερα – Οι ανακοινώσεις [vid]

Άρση μέτρων γυμναστήρια: H επαναλειτουργία των γυμναστηρίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις 29 Ιουνίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένη.

Άρση μέτρων γυμναστήρια: Σήμερα στις 13:00 αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε αυτή την απόφαση φαίνεται να οδήγησε η μείωση των κρουσμάτων καθημερινά και οι τήρηση των μέτρων από τους  Έλληνες στη πλειοψηφία τους. Έτσι την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων νωρίτερα από τις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 13:00 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαθανάσης θα ανακοινώσει πως τα γυμναστήρια θα επαναλειτουργήσουν από τις 15 Ιουνίου, αντί για τις 29 που είχε ανακοινωθεί αρχικά με συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας.

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα επιτραπεί επίσης η μουσική στα beach bars από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς και η πώληση αλκοολούχων ποτών, αλλά θα παραμείνει η απαγόρευση της κατανάλωσής τους στον χώρο του μπαρ. Από τις 8 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν και τα νυχτερινά κέντρα, αλλά μόνο σε εξωτερικό χώρο. Χθες έγινε επίσης γνωστό πως παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων για τις εκκλησίες έως τις 9 Ιουλίου, όμως διπλασιάζεται ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία εντός των ναών, από 50 σε 100 άτομα.

Σημειώνεται ότι κανένας θάνατος εξαιτίας του κορωνοϊού δεν σημειώθηκε στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα παραμένει στους 179. Συγχρόνως επιβεβαιώθηκαν 19 νέα κρούσματα και συνολικά 2.937. Τα 12 αφορούν σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό. Σημειώνεται, πως ο αριθμός των νοσούντων είναι ανεβασμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Read more