Ανοίγουν τα καταστήματα: Πως θα κάνουμε τα ψώνια μας την επόμενη μέρα του lockdown
Η επιστροφή στα ψώνια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγουν τα καταστήματα: Πως θα κάνουμε τα ψώνια μας την επόμενη μέρα του lockdown

Ανοίγουν τα καταστήματα: Πως θα κάνουμε τα ψώνια μας την επομένη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων; Τι θα αλλάξει;

Ανοίγουν τα καταστήματα: Μόλις ανοίξουν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα οι αγοραστές θα πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρές οδηγίες, όπως το να ψωνίζουν μόνοι τους ή να μην μπαίνουν σε δοκιμαστήρια.

Στην Ιταλία και την Αυστρία αλλά και τη Βρετανία που ετοιμάζονται όπως και εδώ να άρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα τα ερωτήματα που που προκύπτουν είναι πολλά και οι αρχές προσπαθούν να βρουν λύσεις. Ένα πρώτο μέτρο θα είναι σίγουρα ο περιορισμός του αριθμού των πελατών μέσα στα καταστήματα και πολυκαταστήματα, αλλά και να περιορίσουν ή να αφαιρέσουν τα καθίσματα για τους πελάτες εντός των καταστημάτων τους και να περιορίσουν την πρόσβαση σε τουαλέτες και δοκιμαστήρια.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται, είναι και η χρήση ξεχωριστών εισόδων και εξόδων, με τις πόρτες να μπορούν να παραμένουν ανοιχτές όπου είναι δυνατόν. Η πληρωμή με μετρητά, επίσης, θα αποθαρρυνθεί. Θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σταθμοί καθαρισμού για την παροχή απολυμαντικών χεριών και άλλου εξοπλισμού υγιεινής και self-service ταμεία, ενώ οι λαβές των θυρών, τα κουμπιά στα ασανσέρ και οι χειρολαβές θα καθαρίζονται τακτικά. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες για την υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.

Είναι πολύ πιθανό άτομα του προσωπικού αλλά και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να παρακολουθούν την κοινωνική απόσταση ώστε να ρυθμίζουν τη ροή των πελατών και να συμβουλεύουν τους πελάτες σχετικά με τα μέτρα, να περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν ανελκυστήρες και να βάζουν εμπόδια για τον περιορισμό του μήκους των ουρών.

Σε κάθε χώρα τα μέτρα θα προσαρμοστούν στις ειδικές συνθήκες και στην εξέλιξη της νόσου μετά την άρση των περιορισμών και θα επανακτιμώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα αναλόγως των εξελίξεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι να βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο για τον covid-19, τα ψώνια μας, μαζί με πολλά άλλα δεν θα είναι τα ίδια.

Read more