Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η τελική απόφαση για τα Δημοτικά
Μεγάλη η πιθανότητα να ανοίξουν τα δημοτικά την 1η Ιουνίου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η τελική απόφαση για τα Δημοτικά

Άνοιγμα σχολείων: Θετικοί είναι οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των σχολείων την 1η Ιουνίου.

Άνοιγμα σχολείων: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει το απόγευμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθούν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, ενώ στα χέρια του πρωθυπουργού θα βρίσκεται η τελική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις όποιες διαφωνίες, οι λοιμωξιολόγοι έχουν καταλήξει ότι τα δημοτικά σχολεία μπορούν να ανοίξουν και τα παιδιά να επανέλθουν στην νέα κανονικότητα. Υπέρ του άμεσου ανοίγματος εμφανίστηκε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι «θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές». Σε κάθε περίπτωση, αν τα Δημοτικά σχολεία ανοίξουν την 1η Ιουνίου, η λήξη της σχολικής χρονιάς τοποθετείται στις 30 του μήνα, ενώ θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση ειδικών κανόνων προστασίας, δηλαδή με αποστάσεις 1,5 μέτρου και εκ περιτροπής διδασκαλία.

Αλλά και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε εμφανιστεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων . «Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς τι θα κάνει το παιδί που δε θα πάει σχολείο. Αν είναι σπίτι, σε απομόνωση, θα είναι ασφαλέστερο. Αν όμως βγαίνει να παίζει στη γειτονιά, τότε εκτίθεται σε κίνδυνο. Οριζόντιες αποφάσεις είναι δύσκολο να λαμβάνονται. Το άνοιγμα των σχολείων για τα μικρά παιδιά παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα. Υπάρχουν αρκετά υπέρ και κάποιοι ενδοιασμοί. Από την άλλη η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν στην κανονικότητα που τους στερήσαμε. Ό,τι και να αποφασίσει η πολιτεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρει το οικογενειακό περιβάλλον», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Read more