Άνοιγμα σχολείων: Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου – Τι είπε η Κεραμέως [vid]
Σε αναμονή και για το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιγμα σχολείων: Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου – Τι είπε η Κεραμέως [vid]

Άνοιγμα σχολείων: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσίασε το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Άνοιγμα σχολείων: Μιλώντας στον Ant1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε την ανάγκη επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τονίζοντας ότι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναντικατάστατη.

Η υπουργός παρουσίασε το σχέδιο μέτρων για ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε προβλέπονται τα παρακάτω,

  • Κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης κι αποχώρηση για να μη συγχρωτίζονται γονείς και μαθητές.
  • Διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες
  • Αν υπάρχει και δεύτερη είσοδος στο σχολείο θα γίνεται χρήση για να μην μπαίνουν όλοι μαζί στο σχολείο
  • Λειτουργία ειδικής πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου η οποία θα λειτουργεί ως προληπτικός μηχανισμός για να γίνονται τεστ κάθε μέρα, 2 με 5 το απόγευμα, σε 386 σημεία ανά τη χώρα με τη συμμετοχή να είναι προαιρετική
  • Επιπλέον ο ΕΟΔΥ θα διενεργεί προληπτικά τεστ και μέσα στα σχολεία
  • Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί του γενικού πληθυσμού στους εμβολιασμούς
  • Θα συνεχιστεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και οι σχολαστικοί καθαρισμοί των τάξεων

Σε ερώτηση τι θα γίνει εφόσον ανατραπεί επί τα χείρω η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η υπουργός απάντησε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από σύσταση της επιτροπής με βάσει τα έως χθες Δευτέρα 4/1 στοιχεία.

Η υπουργός τόνισε ότι θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα η επιτροπή των επιστημόνων για να γνωμοδοτήσει για τη λειτουργία των υπολοίπων βαθμίδων. Σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση για την Γ΄Λυκείου.

Επανέλαβε ωστόσο, ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου.

Ερωτηθείσα για τα φροντιστήρια τόνισε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σχετική εισήγηση όπως επίσης και για άλλες σχολές (χορού, ωδεία). Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αρκέστηκε να πει ότι η αντίληψη που υπάρχει είναι ότι ακολουθούν τα νηπιαγωγεία αλλά είπε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Για τα πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για δια ζώσης εκπαίδευση ενώ όπως είπε και η εξεταστική θα γίνει από απόσταση και θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες.

Read more